Στην υπόθεση των Γλυπτών του Παρθενώνα αναφέρθηκε ο βουλευτής της ΝΔ, Θεόδωρος Ρουσόπουλος, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1.

Ο ίδιος χαρακτήρισε θετικό το γεγονός ότι η υπόθεση ήρθε και πάλι στη διεθνή επικαιρότητα, μετά από χρόνια σιωπής επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Ρουσόπουλος στάθηκε ιδιαίτερα στους συμβολισμούς: «Η πολιτική ασκείται σε επίπεδο συμβολισμών πολλές φορές, ο συμβολισμός του 2021 δηλαδή των 200 ετών από την Επανάσταση είναι ένας πολύ σπουδαίος συμβολισμός για τη χώρα. Η επανένωση των Γλυπτών επίσης συμπληρώνει αυτόν το σπουδαίο συμβολισμό» εξήγησε.

Σχετικά με την πρόταση που διατύπωσε ο πρωθυπουργός, παρατήρησε: «Ο Μητσοτάκης από την ώρα που έκανε την πρόταση είπε δύο πράγματα ξεκάθαρα πρώτον, ότι βεβαίως δεν πρόκειται να αναγνωρίσουμε την κυριότητα σε κανέναν και δεύτερον είπε ότι οι Εγγλέζοι σε βάθος χρόνου δίνουν μια χαμένη μάχη. Όταν έχει πει αυτά τα δυο είναι τουλάχιστον διαστρεβλωτικά και ανόητα διαστρεβλωτικά τα όσα ειπώθηκαν από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ.»

Τέλος, αν και δεν έκρυψε την απαισιοδοξία του για το κατά πόσο το Βρετανικό Μουσείο θα χάσει τη μάχη των μαρμάρων μέσα στα επόμενα χρόνια, έσπευσε να συμπληρώσει: «Είμαι βέβαιος ότι σε βάθος χρόνου η αλλαγή στον πλανήτη σε ζητήματα που αφορούν την ευαισθητοποίηση του κόσμου θα είναι σίγουρα υπέρ μας».