Ευχαρίστως να γίνει εξεταστική επιτροπή για το θέμα της ΔΕΗ δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Σάκης Παπαδόπουλος.

«Με το γεγονός ότι τα προβλήματα της εταιρείας δεν πρέπει να μεταβιβαστούν σε αύξηση τιμολογίων αλλά να βρούμε άλλους τρόπους. Και θέλω θυμίζω ότι ο αρμόδιος υπουργός Ενέργειας στη δική μας κυβέρνηση, ο κ. Σταθάκης, διαβεβαίωνε ότι το σχέδιο το οποίο υπήρχε στο υπουργείο θα οδηγούσε από το 2020, να υπήρχε δυνατότητα να αντιμετωπιστούν και αυτά τα χρηματοοικονομικά ανοίγματα» τόνισε.

Ερωτηθείς γιατί ο κ. Σταθάκης δεν παρουσίασε την ορθή εικόνα της ΔΕΗ, ο κ. Παπαδόπουλος είπε: «Ήταν αισιόδοξος ο Γιώργος ότι το σχέδιο το οποίο υπήρχε θα αντιμετώπιζε ως προσωρινές τις δυσκολίες τις χρηματοοικονομικές της ΔΕΗ και ότι με τη δυνατότητα που υπήρχε και να αντληθούν κάποιοι πόροι από τις παρεμβάσεις τις οποίες θα έκανε η ΔΕΗ αλλά και με τους στρατηγικούς κακοπληρωτές που βλέπετε και τώρα ο κ. Χατζηδάκης δίνει μεγάλο βάρος.»

Σε ερώτηση για το αν πιστεύει ότι υπάρχουν πολιτικές ευθύνες για τον προηγούμενο χειρισμό, απέφυγε να απαντήσει, λέγοντας ότι «για αυτό λέμε ότι δεχόμαστε να συγκροτηθεί η εξεταστική επιτροπή και νομίζω ότι είμαστε ανοιχτοί να γίνει σε βάθος αυτή η συζήτηση.»

Σε άλλη ερώτηση για το πώς σχολιάζει τα έγγραφα που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο για την κατάσταση στη ΔΕΗ, απάντησε: «Αντιλαμβάνομαι ότι υπήρχε και υπάρχει προβλημα το οποίο μας έδινε την αισιόδοξη πλευρά ότι θα αντιμετωπίζονταν αλλά χωρίς να μπορω να απαντήσω αν αυτή η αισιοδοξία του τότε υπουργού μεταφράζεται σε πραγματική δυνατότητα να αντιμετωπιστούν όλα τα θέματα τώρα στην παρούσα στιγμή και να μη μεταφερθεί το βάρος στους καταναλωτές. Οφείλουμε όλοι μας να σταθούμε με μεγάλη υπευθυνότητα στο πρόβλημα της ΔΕΗ.»