Στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ στρέφεται το ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, καθώς εκεί θα γίνει η συζήτηση για τον μετασχηματισμό του κόμματος και τη διεύρυνση.

Η χθεσινή συνεδρίαση στην Κουμουνδούρου υπό τον Αλέξη Τσίπρα  και παρουσία των ηγετικών στελεχών εξαντλήθηκε σε οργανωτικά θέματα, όπως τις αρμοδιότητες των τομεαρχών και την επικοινωνία μεταξύ του κόμματος και της ΚΟ.

Τα βλέμματα όλων στρέφονται στην τοποθέτηση του Πάνου Σκουρλέτη, νυν γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ. Ο ίδιος, αν και σημείωσε («Αυγή») ότι με τον Τσίπρα πορεύονται μαζί σχεδόν από τις πρώτες μέρες που ανέλαβε πρόεδρος έχοντας κατακτήσει μια ειλικρινή συντροφική σχέση, δεν δίστασε να σημειώσει πως έχει στοχοποιηθεί από «φιλικά βέλη» και συμπλήρωσε:

«Δεν θυμάμαι να υπάρχει προηγούμενο προσωπικής στοχοποίησης με τέτοιο τρόπο και με τέτοια ένταση, για άλλο στέλεχος του κόμματός μας. Και όπως επισημαίνετε και εσείς, δεν προέρχονται τα βέλη μόνο από τους 'εχθρούς', αλλά και από 'φίλους'.»

Ο Σκουρλέτης κλείνει έναν χρόνο στη θέση του γραμματέα του κόμματος και βρίσκεται στο στόχαστρο για ορισμένες από τις πλέον καταστροφικές επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και της κυβέρνησης: Χρεώνεται τον εκλογικό νόμο για τους ΟΤΑ που έβαψε τον χάρτη της χώρας γαλάζιο, αλλά προκάλεσε και σοβαρότατα προβλήματα ακυβερνησίας στους Δήμους και τις Περιφέρειες (που λύνει η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τον νέο εκλογικό νόμο).

Χρεώνεται επίσης και τις καταστροφικές επιλογές στη λειτουργία του κρατικού μηχανισμού, το καλοκαίρι του 2018 στην εθνική τραγωδία του Ματιού.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον θα έχει η επανεμφάνιση του πρώτου κοινοβουλευτικού εκπροσώπου Ευκλείδη Τσακαλώτου που ηγείται της τάσης των «53+» για την απουσία του οποίου την προηγούμενη εβδομάδα ειπώθηκαν πολλά από διάφορα κομματικά και κοινοβουλευτικά στελέχη.

Αναλυτικό ρεπορτάζ του Γιώργου Κατσίγιαννη στα ΠαραπολιτικάΟ «εμφύλιος» για τη μετάλλαξη του ΣΥΡΙΖΑ