Την δική του παρέμβαση έκανε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την συνεδρίαση της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής προκαλώντας αίσθηση στην αίθουσα.

Η επιτροπή συνεδριάζει για την αλλαγή στην ηγεσία της Επιτροπής Ανταγωνισμού και ήδη η διαδικασία είχε ξεκινήσει με έντονη πολιτική αντιπαράθεση.

Ο κ. Γεωργιάδης ξεκίνησε την παρέμβαση του ζητώντας την πολιτική καταδίκη των κομμάτων της Βουλής επί του περιεχομένου των δηλώσεων της πρώην Προέδρου της Επιτροπής Ανταγωνισμού Β. Θάνου, με τις οποίες υπαινίσσεται πως η απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας επί του αιτήματός της θα επηρεαστεί από την συγγενική σχέση προτεινόμενου μέλους της Επιτροπής με μέλος του ΣτΕ.



Ο υπουργός, αφού έπλεξε το εγκώμιο του προτεινόμενου Προέδρου και των δύο μελών της Επιτροπής (κ.κ. Ιωάννη Λιανού, Καλλιόπης Μπενετάτου, Μαρίας Ιωαννίδου και Μαρίας Ιωάννας Ράντου) επέκρινε τις δηλώσεις της κ. Θάνου για ένα από τα μέλη λέγοντας:

«Υπήρξαν δηλώσεις της κ. Θάνου ότι υπάρχει ασυμβίβαστο στην τοποθέτηση ενός από τα μέλη γιατί ο πατέρας του είναι μέλος του Συμβουλίου της Επικρατείας. Το θεωρώ αδιανόητο ότι επειδή υπάρχει η συγγενική σχέση το ΣτΕ θα επηρεαστεί στην κρίση του επί της απόφασης της αίτησης της κ. Θάνου. Είναι σα να δεχόμαστε ότι την εποχή που κρίθηκε η υπόθεση του Βγενόπουλου αν έχει δωροδοκηθεί η κ. Θάνου, υπήρξε επηρεασμός της Δικαιοσύνης γιατί κρίθηκε επί Προεδρίας του Αρείου Πάγου της κ. Βασιλικής Θάνου.

Σα να δεχόμαστε δηλαδή πως η απόφαση ήταν αποτέλεσμα παρέμβασης της. Θα ήταν καταστροφικό αν υιοθετούσαμε το σκεπτικό της κ. Θάνου που επικαλείται ασυμβίβαστο λόγω συγγενικών σχέσεων και αν θεωρούσαμε πως βγαίνουν αποφάσεις για πολιτικούς λόγους. Δηλαδή να δεχτούμε πως ο πατέρας μέλους του ΣτΕ θα μπορούσε να αλλάξει απόφασή του. Θα ήθελα να υπάρξει πολιτική καταδίκη για όλα αυτά, που μάλιστα τα χρησιμοποίησε σε ερώτηση του ο ευρωβουλευτής Δ. Παπαδημούλης πλήττοντας το κύρος της Δικαιοσύνης.»

Μάλιστα ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε συγγνώμη από την κ. Μαριάννα Ράντου "που αναγκάστηκε να τα διαβάσει όλα αυτά", ενώ υπογράμμισε πως δεν υπάρχει κανένα είδος ασυμβίβαστο σημειώνοντας πως ο πατέρας της δικάζει σε άλλο τμήμα του ΣτΕ και πρόκειται σύντομα να συνταξιοδοτηθεί.

Εξήρε δε την απόφαση των προτεινόμενων Προέδρου και μελών να αφήσουν την καριέρα τους στο εξωτερικό, με υψηλότερα αμειβόμενες θέσεις για να επιστρέψουν στην χώρα και να προσφέρουν τις καλές τους υπηρεσίες.