Σήμερα, Κυριακή 25 Αυγούστου και ώρα 18.00, σε ανοικτή εκδήλωση, στο Πάρκο της Ακαδημίας Πλάτωνος θα γίνει η τελετή ορκωμοσίας του νέου δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και των δημοτικών και κοινοτικών Συμβούλων.

Σε μια κίνηση υψίστου συμβολισμού ο νέος δήμαρχος της πρωτεύουσας δεν επέλεξε να πραγματοποιηθεί η τελετή ορκομωσίας της νέας δημοτικής αρχής στο δημαρχιακό μέγαρο της πλατείας Κοτζιά, ως είθισται, αντίθετα επέλεξε μια ιστορική και εμβληματική γειτονιά της Αθήνας, που αντιμετωπίζει όμως μεγάλα προβλήματα καθημερινότητας.

Η συγκεκριμένη γειτονιά είναι γνωστή στα πέρατα της υφηλίου, καθώς εκεί λειτούργησε πριν από αιώνες το πρώτο Πανεπιστήμιο του κόσμου, ο Κώστας Μπακογιάννης περπάτησε πολλές φορές τους προεκλογικούς μήνες συζητώντας επί ώρες με τους κατοίκους για τα προβλήματα της καθημερινότητας τους.

Ο ουσιαστικός αλλά και συμβολικός λόγος της επιλογής του, να ορκιστεί δήμαρχος Αθηναίων εκεί, έχει να κάνει με την απόφαση του να δώσει από την πρώτη ώρα που θα αναλάβει τα καθήκοντα του την μάχη της καθημερινότητας στην πόλη, όχι μόνο στο κέντρο αλλά και στις 129 γειτονιές των επτά δημοτικών κοινότητων της Αθήνας.