Για τις 6 Δεκεμβρίου προσδιορίστηκε από την πρόεδρο Αικατερίνη Σακελλαροπούλου η βασική συζήτηση για την αίτηση αναστολής της Βασιλικής Θάνου από την Επιτροπή Ανταγωνισμού. Τότε η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου θα συζητήσει την κύρια αίτηση ακύρωσης των διαπιστωτικών πράξεων.

 Παράλληλα, την επόμενη εβδομάδα ενδέχεται να αποφανθεί το Συμβούλιο Επικρατείας για την αίτηση προσωρινής διαταγής της Βασιλικής Θάνου, με την οποία ζητά να μην εφαρμοστεί η διαπιστωτική πράξη με την οποία  εξέπεσε τους αξιώματός της από την προεδρία της Επιτροπή Ανταγωνισμού.

 Σύμφωνα με το dikastiko.gr, υπάρχει ωστόσο η πιθανότητα το Δικαστήριο να «σιωπήσει» να μην προβεί δηλαδή σε καμία απόφαση έως ότου συζητηθεί η αίτηση αναστολής που θα προσδιοριστεί το αμέσως προσεχές διάστημα.

 Η αίτηση αναστολής είναι εξαιρετικής σημασίας διαδικασία καθώς θα αποφασιστεί αν θα παραμείνει έστω προσωρινά στη θέση της η κα Θάνου, η οποία πέραν των άλλων, επικαλείται δυσλειτουργίες που έχουν δημιουργηθεί στην Επιτροπή.