Στο Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος ενημερώνεται για τις εξελίξεις στην Εύβοια και την πυρκαγιά μου εξακολουθεί να καίει την περιοχή.

 Ο πρωθυπουργός νωρίς το μεσημέρι επέστρεψε εσπευσμένα στην Αθήνα από την Κρήτη όπου βρέθηκε για ολιγοήμερες διακοπές, αμέσως μόλις ενημερώθηκε για την κατάσταση στην Εύβοια. O Κυριάκος Μητσοστάκης, συνοδευόμενος από τον εκπρόσωπο Τύπου του Δημήτρη Τσιόρδα, ενημερώνεται αυτή τη στιγμή ενώ ζήτησε η σύσκεψη να μην καταγραφεί από τις τηλεοπτικές κάμερες. Όπως έγινε γνωστό μετά την ενημέρωση που θα έχει θα προβεί σε δηλώσεις. 

Λίγο νωρίτερα και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος  βρέθηκε στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής.

Όπως έχει γίνει γνωστό ήδη η χώρα μας έχει ζητήσει βοήθεια από την Ευρώπη και ήδη ανταποκρίθηκαν η Ιταλία και η Κροατία οι οποίες στέλνουν πυροσβεστικά αεροσκάφη.

 Να σημειωθεί ότι από νωρίς στην Εύβοια βρίσκεται ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας κ. Χαρδαλιάς και ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Θεοδωρικάκος. Από την Αθήνα συντονίζει ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοίδης.