Να ανατρέψει την παράδοση που θέλει τα κεντρικά γραφεία των κοµµάτων να αδειάζουν τις περιόδους κατά τις οποίες η εκάστοτε πολιτική παράταξη συµµετέχει στη διακυβέρνηση της χώρας θα επιχειρήσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Αυτό ήταν και το µήνυµα το οποίο θέλησε να δώσει µέσα από την οµιλία του στη συνεδρίαση της «γαλάζιας» Πολιτικής Επιτροπής που πραγµατοποιήθηκε την Τετάρτη, την πρώτη µετά τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου.

Στη συνεδρίαση εξελέγη οµόφωνα και ο Γιώργος Στεργίου στη θέση του νέου γραµµατέα της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας ∆ηµοκρατίας, αντικαθιστώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη, που µετά τις εκλογές ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισµού.

Ο κ. Στεργίου είναι πρόσωπο γνώριµο στον χώρο της Κεντροδεξιάς, µε ενεργή παρουσία στη Νεολαία του κόµµατος, αλλά και πορεία στον ιδιωτικό τοµέα, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2016 βρισκόταν στη θέση του γραµµατέα Προγράµµατος και είχε την κύρια ευθύνη για τη σύνταξη του κυβερνητικού προγράµµατος της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Με την επιλογή να προτείνει τον κ. Στεργίου για γραµµατέα του ανώτατου οργάνου του κόµµατος, αλλά και άλλα στελέχη για εξίσου σηµαντικές θέσεις (τον Στέλιο Κονταδάκη ως διευθυντή του γραφείου του προέδρου, τον Γιάννη Μπρατάκο ως γενικό διευθυντή του κόµµατος και τον Τάσο Γαϊτάνη ως εκπρόσωπο Τύπου), ο κ. Μητσοτάκης δίνει ένα σαφές στίγµα των προθέσεών του να µην αφήσει το κόµµα σε δεύτερο ρόλο.
ξηκξηκθυιξηξκμθυικηξκμθ


ΙΣΧΥΡΟΠΟΙΗΣΗ

Στην κατεύθυνση αυτή, τους επόµενους µήνες αναµένεται να ξεκινήσει ένα σχέδιο αναδιοργάνωσης του κόµµατος, αναβάθµισης του ρόλου του και ισχυροποίησης των οργανώσεών του. «Στόχος είναι τα γραφεία στην οδό Πειραιώς να ξαναγεµίσουν και να συνεχιστεί η τροχιά ανανέωσης του στελεχιακού δυναµικού του κόµµατος», αναφέρουν στελέχη που συµµετέχουν στην οργάνωση του εν λόγω σχεδιασµού. Μεταξύ άλλων, σχεδιάζονται η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων µέσα από ένα πλαίσιο διαρκούς επαφής µε τα κεντρικά γραφεία, η κινητοποίηση των εθελοντών του κόµµατος µέσα από νέους ρόλους, καθώς και η αξιοποίηση της τεχνολογίας και των δυνατοτήτων της. Παράλληλα, το κόµµα θα συνεχίσει να παράγει πολιτική, µε τη συµµετοχή όλων των στελεχών και των µελών του, και να αναδεικνύει θέµατα στον δηµόσιο διάλογο που αφορούν την κοινωνία.

Ιδιαίτερο βάρος θα δοθεί επίσης στις οργανώσεις του εξωτερικού, καθώς και στη συνεργασία της Νέας ∆ηµοκρατίας µε κόµµατα του ίδιου πολιτικού χώρου σε άλλες χώρες. Επίσης, πληροφορίες αναφέρουν ότι αναµένονται πολύ περισσότερες καινοτοµίες σχετικά µε τη λειτουργία των κοµµατικών γραφείων και οργανώσεων. Τo επόµενο διάστηµα αναµένεται να καλυφθούν και τα όποια κενά δηµιουργήθηκαν στις γραµµατείες του κόµµατος µετά τις εκλογές και παράλληλα να εµπλουτιστούν µε νέα πρόσωπα, που θα προέρχονται από το Μητρώο Στελεχών και άλλα που θα συµβολίζουν τη διεύρυνση των κοµµατικών ορίων.

Επίσης, ανάµεσα στις προτεραιότητες του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.∆. και της νέας κοµµατικής ηγεσίας είναι να συνεχίσουν ακόµα πιο εντατικά οι δράσεις εκπαίδευσης και επιµόρφωσης, µε στόχο την ανάδειξη µιας νέας γενιάς στελεχών.

Ακόµα, για τα τέλη του χρόνου προγραµµατίζεται το συνέδριο του κόµµατος, που προβλέπει το καταστατικό, τη διοργάνωση του οποίου ο κ. Μητσοτάκης ανέθεσε και πάλι στον Βαγγέλη Μεϊµαράκη, επικεφαλής της οµάδας των «γαλάζιων» ευρωβουλευτών.

Σε κάθε περίπτωση, «είναι σαφές ότι ο πρωθυπουργός εκτιµά πως ο κοµµατικός µηχανισµός βρίσκεται µπροστά σε νέες προκλήσεις και νέες υποχρεώσεις, που αυξάνουν την ανάγκη για τη διαρκή εξέλιξή του», όπως τονίζουν στην Πειραιώς.

Γνωρίζοντας πως τα κόµµατα της αντιπολίτευσης θα βρεθούν σύντοµα απέναντι στην κυβέρνηση, ασκώντας κριτική για κάθε της πρωτοβουλία, «θα πρέπει το κόµµα να συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του και να µεταφέρει στην κοινωνία το κυβερνητικό έργο και τις πολιτικές που ασκούνται. Και, αντιστρόφως, τα στελέχη του κόµµατος θα πρέπει να µεταφέρουν στο κόµµα και κατά συνέπεια στην κυβέρνηση τα µηνύµατα της κοινωνίας», τονίζεται επίσης µεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών.

«Γαλάζια» αναδιοργάνωση Το σχέδιο ανασυγκρότησης της Ν.∆. που µελετά ο Γ. Στεργίου – Τέλος του χρόνου το συνέδριο στώντας τον Λευτέρη Αυγενάκη, που µετά τις εκλογές ανέλαβε τη θέση του υφυπουργού Αθλητισµού. Ο κ. Στεργίου είναι πρόσωπο γνώριµο στον χώρο της Κεντροδεξιάς, µε ενεργή παρουσία στη Νεολαία του κόµµατος, αλλά και πορεία

στον ιδιωτικό τοµέα, ενώ από τον Φεβρουάριο του 2016 βρισκόταν στη θέση του γραµµατέα Προγράµµατος και είχε την κύρια ευθύνη η ανάπτυξη πρωτοβουλιών για την ενεργοποίηση των τοπικών οργανώσεων µέσα από ένα πλαίσιο διαρκούς επαφής προτεραιότητες του πρωθυπουργού και προέδρου της Ν.∆. και της νέας κοµµατικής ηγεσίας είναι να συνεγια κάθε της πρωτοβουλία, «θα πρέπει το κόµµα να συνεχίσει να υπερασπίζεται τις ιδεολογικές και πολιτικές θέσεις του και να µεταφέρει στην κοινωνία το κυβερνητικό έργο και τις πολιτικές που ασκούνται. Και, αντιστρόφως, τα στελέχη του κόµµατος θα πρέπει να µεταφέρουν στο κόµµα και κατά συνέπεια στην κυβέρνηση τα µηνύµατα της κοινωνίας», τονίζεται επίσης µεταξύ των «γαλάζιων» στελεχών

                                                                                                                                 *Δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ