Στο αρχείο τέθηκε σήμερα η δικογραφία για την υπόθεση της Νοvartis ως προς το σκέλος που αφορά στον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Συγκεκριμένα, η επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς, Ελένη Τουλουπάκη, έκρινε

ότι δεν προκύπτει η παραμικρή ένδειξη τέλεσης οποιουδήποτε αδικήματος για τον πρώην Πρωθυπουργό,το όνομα του οποίου ενεπλάκη στην υπόθεση από προσταστατευόμενο μάρτυρα .

Τις επόμενες μέρες η Ελένη Τουλουπάκη και οι επίκουροι εισαγγελείς Διαφθοράς Χρήστος Ντζούρας και Στέλιος Μανώληε θα αποφασίσουν και για τα αλλα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία ο φάκελος παραμένει ανοιχτός.Πρόκειται για τον Υπουργό Ανάπτυξης Αδωνη Γεωργιάδη ,τον ευρωπαίο επίτροπο Δημήτρη Αβραμόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.

Ο πρώην Πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, από την πρώτη στιγμή που η υπόθεση έφτασε στη Βουλή έκανε λόγο για σκευωρία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Πρό μερικών εβδομάδων μάλιστα η μήνυσή του περί μεθοδεύσεων ανασύρθηκε από το αρχείο μετά από αναφορά του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελή και διενεργείται-πλέον-έρευνα από τους αντεισαγγελείς του Αρείου Πάγου, Ευάγγελο Ζαχαρή και Λάμπρο Σοφουλάκη. Οι δύο ανώτατοι εισαγγελείς στο πλαίσιο της έρευνας που τους ανατέθηκε ερευνούν και τις μηνύσεις των Ε.Βενιζέλου και Δ.Αβραμόπουλου για την ιδια υπόθεση.