Απάντηση σε πρόσφατο άρθρο με τίτλο «ΑΠΟ ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ», που αναφέρεται στην στάση του Κινήματος Αλλαγής στην « προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής», δίνει Μανώλης Όθωνας.

Σε ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook, ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου της Φώφης Γεννηματά κάνει επτά σύντομα σχόλια 

Αναλυτικά η ανάρτηση του Μανώλη Όθωνα στο facebook:

ΑΠΟ ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΝΕ …

Με ειλικρίνεια - στα όρια του κυνισμού - σε πρόσφατο άρθρο του με τίτλο «ΑΠΟ ΤΙ ΓΛΥΤΩΣΑΜΕ», ο αρθρογράφος μακαρίζει την τύχη της νέας κυβέρνησης που δεν χρειάζεται την πολιτική στήριξη του Κινήματος Αλλαγής για να κάνει τη δουλειά της. Το βασικό επιχείρημα αφορά την στάση του Κινήματος Αλλαγής στην «προχθεσινή συνεδρίαση της Βουλής».

Μερικά σύντομα σχόλια λοιπόν.

1. Ενώ γίνεται συνεχώς αναφορά - γενικώς και αορίστως - στην «προχθεσινή συζήτηση στη Βουλή» , αποκρύπτεται επιμελώς ότι αφορά την μη ψήφιση της τροπολογίας που επιφέρει αλλαγές στο νόμο και την συμφωνία της επένδυσης στο Ελληνικό.

2. Με την εν λόγω ερμηνευτική (sic) διάταξη, αυξάνεται εκ των υστέρων η συνολική δόμηση προς όφελος του επενδυτή.

3. Στα τόσα χρόνια της καθυστέρησης και ταλαιπωρίας της συγκεκριμένης επένδυσης ποτέ και από κανέναν δεν τέθηκε στη δημόσια συζήτηση θέμα ανάγκης υπέρβασης καθ’ ύψος κτιρίων.

4. Καθόλου συμπτωματικό δεν είναι ότι ενώ μέχρι και την παραμονή ο ίδιος ο αρμόδιος υπουργός διαβεβαιώνει ότι δεν τίθεται κανένα θέμα τροποποίησης ή «ερμηνείας» του σχετικού νόμου εμφανίστηκε άρον-άρον στη βουλή η συγκεκριμένη διάταξη την επομένη της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον επενδυτή.

5. Κάθε άλλο από μήνυμα «Ευρωπαϊκής κανονικότητας και αξιοπιστίας» στέλνουμε ως χώρα, όταν μετά την πρόσκληση ενδιαφέροντος για μία επένδυση με συγκεκριμένους όρους - με βάση τους οποίους τεχνικοοικονομικά αποτιμάται από τους δυνητικούς επενδυτές - αλλάζουν εκ των υστέρων και μετά την επιλογή συγκεκριμένου επενδυτή οι όροι του παιχνιδιού.

6. Όσοι ανησυχούν από την σταθερή μας θέση και στάση υπέρ της επιχειρηματικότητας και των επενδύσεων με κανόνες διαφάνειας, ισονομίας και τήρησης των κανόνων έχουν απόλυτο δίκιο.

7. Ο τίτλος του συγκεκριμένου άρθρου θα ήταν πληρέστερος ως εξής : «Από τι γλυτώσανε… οι νταραβερτζήδες»