Αντιμέτωπος με το φυσικό δικαστή, οπως ζήτησαν τα περισσότερα κόμματα, αλλά και οι πολίτες θα βρεθεί ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης, μετά την ψηφοφορία στην Ολομέλεια της Βουλής, που αποφάσισε την άρση της ασυλία του για δύο ξεχωριστές υποθέσεις: τη μήνυση που κατέθεσε εις βάρος του ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων στο ΚΕΕΛΠΝΟ, Σταμάτης Πουλής, αλλά και για την ηχογράφηση της συνομιλίας που είχε με τον Γιάννη Στουρνάρα, εν αγνοία του διοικητή της ΤτΕ.

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφάσισε την άρση ασυλίας του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, με 163 ψήφους υπέρ για την πρώτη υπόθεση και με 162 για τη δεύτερη 

Ειδικότερα, σε σύνολο 176 παρόντων βουλευτών, για την πρώτη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 163 και κατά 13. Για τη δεύτερη υπόθεση υπέρ ψήφισαν 162, κατά ψήφισαν 13 και ένας βουλευτής ψήφισε «παρών».

Νωρίτερα, ο Παύλος Πολάκης επιδόθηκε από το βήμα της Βουλής σε ψευτοπαλικαρισμούς,προκειμένου να διασκεδάσει τις εντυπώσεις μιας ακόμα πολιτικής πιρουέτας.

Ο κατά τα άλλα αψύς Σφακιανός που στο παρελθόν ξιφουλκούσε κατά των πολιτικών του αντιπάλων για το «επαίσχυντο» άρθρο 86 του Συντάγματος – όπως το χαρακτήριζε ο ΣΥΡΙΖΑ –ζήτησε για την δική του περίπτωση να ενεργοποιηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών προκειμένου να γλιτώσει την παραπομπή στην τακτική δικαιοσύνη.

Ο βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς να απαντάει για τις καταγγελίες εις βάρος του, επέλεξε για μία ακόμη φορά να ρίξει «λάσπη» στον ανεμιστήρα εκτοξεύοντας κατηγορίες κατά δημοσιογράφων και ΜΜΕ ενώ στη συνέχεια επιτέθηκε προς τον κεντρικό τραπεζίτη Γιάννη Στουρνάρα.

Ωστόσο, αντί να αναφερθεί στην υποκλαπείσα συνομιλία με τον Γιάννη Στουρνάρα την οποία μάλιστα διοχέτευσε προς φιλικά προς τον ΣΥΡΙΖΑ ΜΜΕ, άρχισε να «χτυπάει» τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας επειδή στην εποχή διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ «χτυπούσε καμπανάκια» για ορισμένες πολιτικές της τότε κυβέρνησης οι οποίες μπορούσαν να οδηγήσουν σε οικονομικό εκτροχιασμό τη χώρα.

Επίσης, επιτέθηκε και στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», επικαλούμενος ανύπαρκτα στοιχεία περί διαθήκης του αποθανόντος εκδότη.

Ο κ. Πολάκης στράφηκε κατά της εφημερίδας αναφερόμενος στην επίμαχη συνομιλία του με τον Γιάννη Στουρνάρα. «Του είπα "κανονικά θα έπρεπε να σε ηχογραφώ κι εγώ. Καλά κάνεις και ελέγχεις τα δάνειά μου αλλά θα έπρεπε να ελέγξεις και τα δάνεια του Πρώτου Θέματος και του Κήρυκα Χανίων, για τα οποία δεν έχεις κάνει ερώτημα ποτέ». Αναφερόμενος δε στον Θέμο Αναστασιάδη, ο κ. Πολάκης είπε ότι το δικαστήριο τον έκρινε άπορο και «τώρα που βγήκε η διαθήκη "να και τα ακίνητα στην Ελβετία, να και τα ακίνητα στη Ζυρίχη" και 200 ευρώ τον μήνα δεν μπορούσε να δώσει».

Οικογένεια Αναστασιάδη: «κ. Τσίπρα ακόμα και γυναίκες & παιδιά νεκρών;»

Άμεση ήταν η απάντηση της οικογένειας του Θέμου Αναστασιάδη στην επίθεση του πρώην υπουργού και βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολακή, από το βήμα της Βουλής κατά του αξέχαστου, Θέμου Αναστασιάδη, μιλώντας στο πλαίσιο συζήτησης στην Ολομέλεια που αποφάσισε την άρση της ασυλίας του

Κρίση μεγαλείου

Προς το τέλος της ομιλίας του ο κ. Πολάκης – ο οποίος ξεπέρασε κατά πολύ τον προβλεπόμενο χρόνο – σε μία κρίση μεγαλείου ανέφερε πως «είμαι πολύ ψηλά και προσπαθείτε να με χαμηλώσετε».

Τόσο ψηλά, πρόσθεσε, «που δεν μπορείτε να με δείτε. Πρώτον γιατί οι κόρες μου λένε ότι είναι περήφανες για μένα. Εσάς θα σας το λένε τα παιδιά σας;» . Είμαι ψηλά, συμπλήρωσε, «γιατί ο Χανιώτικος λαός με έβγαλε πρώτο βουλευτή εμένα, δείχνοντας πως αναγνωρίζει ότι είμαι καθαρός».

Σε άλλο σημείο υποστήριξε ότι δεν τους φοβάται. «Προσπαθήστε να με βάλετε φυλακή. Δεν θα τα καταφέρετε».

Αποχώρησε ο ΣΥΡΙΖΑ από την Ολομέλεια

Μετά την παραληρηματική ομιλία Πολάκη, ο Δημήτρης Τζανακόπουλος ανακοίνωσε πως η ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ αποχωρεί από την Ολομέλεια και τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη σχετικά με την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ.