Συνάντηση πραγματοποιήθηκε ανάμεσα σε αντιπροσωπεία της Ολομέλειας των Δικηγορικών Συλλόγων Ελλάδος με τον Υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη.

Συγκεκριμένα στη συνάντηση συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της Ολομέλειας και Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργος Σταματογιάννης και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κ.κ. Δημήτριος Αναστασόπουλος, Ανδρέας Κουτσόλαμπρος και Ελευθέριος Ράντος.

Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα για τις διατάξεις του Σχεδίου Νόμου «ΕΠΙΤΕΛΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ: ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙ ΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ, ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ» που αφορούν έμμισθους δικηγόρους καταργούμενων φορέων. Στη συζήτηση που ακολούθησε, ο Υπουργός συμφώνησε στην τροποποίηση διατάξεων (άρθ. 117 παρ. 14 Σχ. Νόμ.) που αφορούν την προβλεπομένη αζημία καταγγελία συμβάσεων έμμισθης εντολής δικηγόρων των φορέων που συγχωνεύονται στην συσταθησομένη Αρχή Διαφάνειας, ζητήματα αρμοδιότητας πειθαρχικού ελέγχου των δικηγόρων αυτών και λοιπές διαδικαστικές ρυθμίσεις.

Συμφωνήθηκε και από τα δυο μέρη η άμεση και έγκαιρη επικοινωνία για ζητήματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.