Με δύο κλιμάκια της Ομάδας Πρόληψης Καταστολής Εγκληματικότητας (ΟΠΚΕ) 8 άτομα και ένα επιπλέον κλιμάκιο ασφαλείας (4-5 άτομα) ενισχύονται οι ειδικές αστυνομικές δυνάμεις στη Μύκονο ακριβώς στην κορύφωση της τουριστικής περιόδου.
Η απόφαση αυτή της νέας πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη έρχεται ακριβώς τρείς ημέρες μετά την κατεπείγουσα επιστολή που έστειλε στις 26/7 ο Δήμαρχος Μυκόνου ο οποίος επεσήμανε τις αυξημένες ανάγκες που υπάρχουν και διαβεβαίωσε ότι ο Δήμος θα καλύψει τις στεγαστικές ανάγκες, καθώς και τη σίτιση των αποσπασμένων αστυνομικών.
Σε τηλεφωνική του επικοινωνία ο κ. Κουκάς ζήτησε από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, την άμεση αποστολή ειδικών κλιμακίων στο νησί για την πάταξη της εγκληματικότητας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Δήμαρχος Μυκόνου κρούει τον κώδωνα του κινδύνου και ζητά την υποστήριξη της πολιτείας σε ζητήματα αστυνόμευσης αλλά παρά τις όποιες θετικές προθέσεις έχουν υπάρξει κατά καιρούς, δυστυχώς καμία ουσιαστική παρέμβαση δεν είχε γίνει από πλευράς της πολιτείας.

Ο Δήμαρχος στην επιστολή του προς τον κ. Χρυσοχοΐδη, αναφέρεται στα πρωτοφανή περιστατικά που λαμβάνουν χώρα στο νησί μας εκφράζοντας την αγωνία του για την αυξανόμενη εγκληματικότητα η οποία σε συνάρτηση με την παρατεταμένη υποστελέχωση του ΑΤ έχει σαν συνέπεια να αυξάνεται η αγωνία των κατοίκων και παράλληλα να συνθλίβεται η εικόνα ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών προορισμών της Ελλάδας.

Παράλληλα ο Δήμαρχος στην επικοινωνία του με τον Υπουργό υπενθύμισε τα κίνητρα που δίνει ο Δήμος στους αστυνομικούς και άλλους δημοσίους υπαλλήλους που υπηρετούν στο νησί και ζητά την καταλυτική παρέμβαση του υπουργού για την επίλυση του συγκεκριμένου προβλήματος και ζήτησε την άμεση απόσπαση-μετακίνηση, Αστυνομικών με εμπειρία στα καθήκοντα ασφάλειας και τροχαίας για την υπόλοιπη τουριστική περίοδο. Φαίνεται, πως ο νέος Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σε συνέχεια και της επικοινωνίας που είχε με το Δήμαρχο, αντιλήφθηκε την ανάγκη να διασφαλιστεί ο προορισμός της Μυκόνου και η σημασία που έχει στο παγκόσμιο γίγνεσθαι και ανταποκρίθηκε άμεσα από την ανάληψη των καθηκόντων του.

Σημειώνουμε ότι ο νέος Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. επικοινώνησε και προσωπικά με τον Δήμαρχο να τον ενημερώσει για την άμεση άφιξη των ειδικών κλιμακίων, ενώ δεσμεύτηκε για την κατάστρωση ειδικού επιχειρησιακού σχεδίου για τη νήσο Μύκονο, ενώ σε σχετικό έγγραφό του με την ένδειξη του επείγοντος είχε στείλει και στην ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη στις αρχές Φλεβάρη, ζητώντας την άμεση στελέχωση του ΑΤ Μυκόνου, ενόψει της νέας τουριστικής περιόδου.

Τέλος αξίζει να αναφερθεί ότι εντός του καλοκαιριού ο κ. Κουκάς με δύο επιστολές του στην πρώην ηγεσία της ΕΛ.ΑΣ. στις 19/6 και 2/7 ζητούσε την ενίσχυση του ΑΤ Μυκόνου, ενώ με την από 19/6/2019 αναφορά του προς τον Εισαγγελία Εφετών Αιγαίου ζήτησε εκ νέου την συμβολή του για όλα τα καυτά θέματα στον τομέα της ασφάλειας με τα οποία έρχεται αντιμέτωπο το νησί τους καλοκαιρινούς μήνες μεταξύ άλλων "στην εντολή και εκτέλεση ελέγχου διαβατηρίων και ταυτοτήτων στο λιμάνι της Μυκόνου από τις λιμενικές αρχές κατά την αποβίβαση των Ρομά από τα πλοία που καταπλέουν στο νησί, ώστε να προληφθεί αποτελεσματικά και εν τη γενέσει η συγκρότηση νέων καθώς και η στελέχωση των υφιστάμενων εγκληματικών ομάδων που επιδίδονται με θράσος στο πλήθος των καταγγελλομένων υφ αυτών διαπραττομένων εγκλημάτων, έτσι ώστε να αρχίσει να εμπεδώνεται στη συνείδηση του κόσμου ότι το κράτος δικαίου ενεργοποιείται και δεν έχει αφεθεί στην τύχη του".