Μεγαλοπρεπής ήταν η εκδήλωση για την 45η επέτειο από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, κατά την οποία ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, έστειλε μήνυμα ενότητας.

Σημειώνεται ότι είναι η πρώτη δεξίωση μετά από δύο χρόνια, δεδομένου ότι το 2018 δεν έγινε η εκδήλωση, λόγω της τραγωδίας στο Μάτι.

Στον κήπο βρέθηκαν σύσσωμη η κυβέρνηση, το σύνολο σχεδόν των βουλευτών και ευρωβουλευτών, η στρατιωτική ηγεσία της χώρας, περιφερειάρχες και δήμαρχοι, άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών. 

Ο Αλέξης Τσίπρας και ο Γιάνης Βαρουφάκης εμφανίστηκαν χωρίς γραβάτα, όπως συνήθως, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ φόρεσε μαύρο φόρεμα, ενώ ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης έκατσαν μαζί στο γνωστό κιόσκι του κήπου, έχοντας ανάμεσά τους τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Στο κιόσκι, η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το... ΠΑΣΟΚ με τον Κυριάκο Βελόπουλο να αποκαλύπτει ότι προέρχεται από το κόμμα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου και τον τέως πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα να εμφανίζεται έκπληκτος.

Από την αναμνηστική φωτογραφία των πολιτικών αρχηγών, έλειπε ο Γιάνης Βαρουφάκης, διότι καθυστέρησε. Πάντως, δεν έλειψαν τα χαμόγελα από τη χειραψία του Αλέξη Τσίπρα με τον πρώην ΥΠΟΙΚ.

Τα πηγαδάκια στους κήπους του Προεδρικού Μεγάρου ήταν ανάμεικτα, πολλοί δημοσιογράφοι, αλλά και τα «πρωτάκια» της Βουλής, όπως οι 30άρηδες νεοεκλεγέντες βουλευτές της ΝΔ, Γιάννης Μελάς, Κωνσταντίνος Κυρανάκης, Γιώργος Κώτσηρας.

Ξεχώρισε επίσης ο ένθερμος εναγκαλισμός Τσίπρα με τη δημοσιογράφο Έλλη Στάη.

Οι προσκλήσεις ήταν ατομικές, οι περισσότεροι ήταν άνευ συζύγων, έτσι ο Αλέξης Τσίπρας αυτή τη φορά εμφανίστηκε με την βουλευτή Όλγα Γεροβασίλη.




Το πρόσωπο που έκλεψε την παράσταση ήταν χωρίς αμφιβολία η Νόνη Δούνια, βουλευτής Α' Πειραιά της ΝΔ. Προτίμησε ένα μίντι nude φόρεμα σε ρομαντικό ύφος, μυτερές γόβες στην ίδια απόχρωση και ελαφρύ μακιγιάζ. Απαράμιλλο στυλ και μοναδική κομψότητα.

Κομψή και η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου με μακρύ αρχαιοελληνικό φόρεμα, η οποία εμφανίστηκε μαζί με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Ιδού μερικές από τις πιο εντυπωσιακές παρουσίες: