Με κάθε τρόπο προσπαθούν στο ΣΥΡΙΖΑ να δημιουργήσουν… ασπίδα προστασίας απέναντι στον «κολλητό» προστατευόμενο του Αλέξη Τσίπρα, πρώην υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη μετά και την άρση της ασυλίας του που αποφάσισε η επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής, σε μια επεισοδιακή συνεδρίαση.

Ο Νίκος Παππάς έφτασε στο σημείο να ποστάρει «απειλές» σημειώνοντας ότι «θα μετανιώσουν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια». Μάλιστα, ο κ. Παππάς εμφανίζεται σε ρόλο «εξομολογητή» του κ. Πολάκη, με τον οποίο όπως αποκαλύπτει «συζήτησε αναλυτικά» και προφανώς του έδωσε… άφεση αμαρτιών. Απειλεί στη συνέχεια ότι… κάποιοι θα μετανιώσουν.

«Με τον Παύλος Πολάκης έχουμε συζητήσει αναλυτικά. Η συζήτηση της 31ης Ιουλίου θα έχει πολύ ενδιαφέρον. Θα μετανιώσουν εκείνοι που έσπευσαν να πάρουν εκδίκηση από την αλήθεια».

Να σημειωθεί ότι ο κ. Παππάς έκανε την ανάρτησή του, μετά από τα όσα συνέβησαν στη συνεδρίαση της Επιτροπής, με τον κ. Τζανακόπουλο να δημιουργεί ένταση και εν τέλει να αποχωρεί από την συνεδρίαση, αλλά και την «απίστευτη» δήλωση του κ. Πολάκη που ζήτησε ουσιαστικά προνομιακή μεταχείριση και αποδεικνύοντας στην πράξη ότι δεν έχει καταλάβει ότι πλέον είναι στα βουλευτικά έδρανα της αντιπολίτευσης και όχι στην κυβέρνηση. Ο πρώην υπουργός σχεδόν «προσβλήθηκε» που θα δικαστεί όπως ο κάθε πολίτης και το επεσήμανε και με δήλωσή του.

Αξίζει να σημειωθεί πως υπέρ της άρσης ασυλίας του Παύλου Πολάκη, και για τις δύο υποθέσεις-για την παράνομη ηχογράφηση της συνομιλίας του με τον Γιάννη Στουρνάρα αλλά και για την μήνυση που υπέβαλε εναντίον του ο πρώην πρόεδρος των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ Σταμάτης Πουλης για συκοφαντική δυσφήμιση- ψήφισαν οι βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, του Κινήματος Αλλαγής και της Ελληνικής Λύσης (Βελόπουλος), ενώ κατά ψήφισαν ο βουλευτής του ΚΚΕ και του ΜέΡΑ25, ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Τζανακόπουλος αποχώρησε από την ψηφοφορία καθώς είχε ζητήσει η υπόθεση να πάει με το νόμο περί ευθύνης υπουργών και όχι με το άρθρο 62 που αφορά την άρση ασυλίας βουλευτή.