Με τις μηνύσεις εναντίον του πρώην αναπληρωτή υπουργού Υγείας, Παύλου Πολάκη, ξεκινά τις εργασίες της η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής.

Τα μέλη της Επιτροπής καλούν την Τετάρτη τον πρώην αναπληρωτή υπουργό για δύο δικογραφίες που έχουν διαβιβαστεί, αλλά δεν είχαν εξεταστεί τους προηγούμενους μήνες.

Αφορούν σε μήνυση του πρώην επικεφαλής των εργαζομένων του ΚΕΕΛΠΝΟ κ. Πουλή αλλά και του διοικητή της Τράπεζες της Ελλάδας, Γ. Στουρνάρα για την υποκλοπή της τηλεφωνικής του συνομιλίας.

Υπενθυμίζεται ότι για την δεύτερη υπόθεση είχε διαταχθεί έρευνα από την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί καταρχάς αν καταγράφηκε η συνομιλία χωρίς συναίνεση κι εφόσον διαπιστωθεί κάτι τέτοιο να εξεταστεί στη συνέχεια το πώς έγινε η διαρροή αυτής σε ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Παράλληλα, η υπόθεση είχε πάρει διεθνείς διαστάσεις, με μεγάλα ΜΜΕ να κάνουν εκτενείς αναφορές στο θέμα.

Ο Πολάκης ζήτησε Προανακριτική για τον εαυτό του

Από την πλευρά του ο Πάυλος Πολάκης, για να αποφύγει τις δικαστικές αίθουσες ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ τη σύσταση προανακριτικής επιτροπής για τον εαυτό του.

Σε δηλώσεις του σε δημοσιογράφους και επιβεβαιώνοντας στην πράξη ότι τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αναζητούν προνομιακή μεταχείριση για τους εαυτούς τους, κάλεσε την ΝΔ να καταθέσει πρόταση σύστασης προανακριτικής επιτροπής για να διερευνηθεί μια δικογραφία για συκοφαντική δυσφήμιση και να αποφύγει, έτσι, την παροχή εξηγήσεων στην τακτική δικαιοσύνη.

Όπως είπε, ζητά όχι να αρθεί η ασυλία σε μία επιτροπή η οποία δεν είναι δημόσια, αλλά να μαζέψουν 30 υπογραφές βουλευτές διαφόρων πτερύγων της Βουλής και να γίνει η διαδικασία με Ολομέλεια για τη σύσταση ειδικής προανακριτικής επιτροπής.

Αξίζει να σημειωθεί πως αν οι δυο υποθέσεις περάσουν από την επιτροπή Δεοντολογίας, τότε θα κληθεί η Ολομέλεια σε ειδική διαδικασία να αποφανθεί για την άρση της ασυλίας του κ. Πολάκη και την συνέχιση των υποθέσεων στην τακτική δικαιοσύνη.

Αντίθετα, αν ακολουθηθεί η διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος, για να προχωρήσουν οι υποθέσεις θα πρέπει να συλλεγούν 30 υπογραφές βουλευτών, να οριστεί ειδική ημερήσια διάταξη και να αποφανθεί η Ολομέλεια αν θα συστήσει ειδική προκαταρκτική επιτροπή που θα συστήσει πόρισμα.