Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις για τη ΔΕΗ, ξεκαθάρισε ο υπουργός Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, επαναλαμβάνοντας -«όσο και αν δεν αρέσει σε ορισμένους», όπως τόνισε- ότι ο ΔΕΔΔΗΕ έχει ελάχιστες κολώνες στη διάθεσή της.

«Μην βγείτε στα κάγκελα, γιατί θα κατεβείτε γρήγορα» ήταν το μήνυμα που έστειλε ο υπουργός στους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ, διαβεβαιώνοντας ότι η κυβέρνηση θα προωθήσει «πολυπαραγοντική» λύση για την Επιχείρηση.

Ο Κωστής Χατζηδάκης επέρριψε την ευθύνη για την κατάσταση στην οποία βρίσκεται σήμερα η Επιχείρηση στους χειρισμούς της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο σχέδιο της μικρής ΔΕΗ.

«Μπορεί να υπάρξει λύση καλής και κακής ΔΕΗ; Κάτι τέτοιο θα κόστιζε πέντε δισεκατομμύρια. Πού θα τα βοούμε; Πουθενά. Δεν υπάρχει μεγάλη και μικρή ΔΕΗ, δεν υπάρχει καλή και κακή, δεν υπάρχει στρατηγικός επενδυτής. Πρέπει να πάμε σε λύση σωτηρίας για τη ΔΕΗ πολυπαραγοντική.»

Παράλληλα τόνισε ότι γίνεται καθημερινά μάχη για να μην δημιουργηθούν προβλήματα στην ηλεκτροδότηση, ειδικά στα νησιά, και να μην σημειωθούν μπλακ άουτ.

«Την ημέρα που παραλάμβανα το υπουργείο έγινε διακοπή ρεύματος στο πολιτικό μου γραφείο» αποκάλυψε.

Ο υπουργός παρέπεμψε στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Βουλή για την ανάλυση του σχεδίου.

Και για όσους βιάζονται, είπε ο κ. Χατζηδάκης, αναμένετε και τις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού για το νέο ρόλο του ΣΔΟΕ και πώς οι έλεγχοι θα ενισχυθούν.