Τις δικές του διευκρινήσεις δίνουν η Ελίζα Βόζενμπεργκ και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου για την εκλογή του Δημήτρη Παπαδημούλη ως αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο κ. Παπαδημούλης εξελέγη από το 60,5% του συνόλου των ευρωβουλευτών, εκ των οποίων οι 150 ανήκουν σε κεντροδεξιές ευρωομάδες, όπως είναι το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

Παρότι η ψηφοφορία που διεξήχθη ήταν μυστική, λόγω του ότι οι ψήφοι μαρτυρούν ότι ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υπερψηφίστηκε και από κεντροδεξιούς ευρωβουλευτές, κυκλοφόρησαν σενάρια που ήθελαν τον επικεφαλής των ευρωβουλευτών της ΝΔ, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, να είχε προτείνει στους υπόλοιπους ευρωβουλευτές της ΝΔ να στηρίξουν τον κ. Παπαδημούλη για εθνικούς λόγους, παρά την αντίθετη εισήγηση του ΕΛΚ. Μάλιστα, γράφτηκε ότι η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου είπε στον κ. Μεϊμαράκη ότι η ίδια δεν υπάρχει περίπτωση να στηρίξει Παπαδημούλη.

Απάντηση σε αυτά τα σενάρια δίνει η ευρωβουλευτής της ΝΔ, Ελίζα Βόζεμπεργκ, η οποία μέσω twitter διευκρινίζει ότι η ίδια δεν τον ψήφισε, αλλά και ότι δεν υπήρχε σχετική «γραμμή».
















Η ίδια επανήλθε με νέα ανάρτηση, στην οποία ανέφερε πως: «Αν και ήμουν σαφής στην προηγούμενη ανάρτησή μου, δεν ψήφισα τον κύριο Παπαδημούλη. Συστηματικά και σκόπιμα προσβάλλει τη Νέα Δημοκρατία και την κυβέρνησή μας».















Και η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου δήλωσε ότι δεν ψήφισε τον Δημήτρη Παπαδημούλη για Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.