Μια πολύ ενδιαφέρουσα εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη παραχώρησε στην εκπομπή Citizen One και τον Κώστα Γιαννακίδη η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Νόνη Δούνια.

Η κ. Δούνια μίλησε για την προεκλογική της εκστρατεία, για την εκλογή της, καθώς και για άλλα θέματα, όπως η καριέρα της στο μόντελινγκ και τα σημερινά πρότυπα στον χώρο της μόδας.

«Είμαι αισιόδοξη ότι δεν θα το μετανιώσω» είπε αναφορικά με την απόφασή της να κατέβει υποψήφια στις εκλογές της 7ης Ιουλίου.

«Όταν έγινα μητέρα κατάλαβα ότι με ενδιαφέρουν τα κοινά» τόνισε και εξήγησε πως «μου είχαν γίνει πολλές προτάσεις. Αυτό όμως γεννήθηκε από όταν έγινα μητέρα. Εκεί είδα ότι μπορώ να συμμετέχω στα κοινά. Πριν από αυτό δεν θα το είχα φανταστεί ποτέ. Ούτε η οικογένειά μου έχει σχέση με την πολιτική. Ότι κάνω το κάνω με πολύ μεγάλο αίσθημα ευθύνης».

Ερωτηθείσα για τα συναισθήματα της όταν εξελέγη είπε πως ένιωσε «συγκίνηση, χαρά, αλλά συγχρόνως και ένας άγχος, ένα αίσθημα ευθύνης απέναντι σε αυτούς που σε έχουν πιστέψει και θες να φανείς αντάξιος των προσδοκιών τους».

Σύμφωνα με την κ. Δούνια η πασαρέλα μοιάζει, σε κάποιο βαθμό, με την πολιτική αφού πρόκειται για έναν «σκληρό και ανταγωνιστικό χώρο, στον οποίο πολλές φορές πρέπει να τα καταφέρεις υπό αντίξοες συνθήκες, να τα πας καλά με πολύ κόσμο, να είσαι διπλωματικός και να έχεις καλές σχέσεις με όλους».

Επιχειρώντας μια αναδρομή στην αρχή της καριέρας της στο χώρο της μόδας είπε πως «τότε το μόντελινγκ ήταν μια πολύ καλή δουλειά για μια νέα κοπέλα. Το έκανα παράλληλα με τις σπουδές μου και αφού είδα ότι υπήρχε ζήτηση είπα ‘’γιατί να μην το κάνω επαγγελματικά’’». Διευκρίνισε ωστόσο, ότι ο συγκεκριμένος χώρος σε κάνει «πιο σκληρό και πιο ανθεκτικό».

«Κρίνεσαι συνεχώς για το σώμα σου, γι’ αυτό αν δεν είσαι έτοιμος δεν πρέπει να μπεις. Και τα πράγματα είναι ακόμα χειρότερα στις μικρές ηλικίες» εξήγησε σε αυτό το πλαίσιο και συμπλήρωσε «πρόκειται για έναν χώρο που έχει να κάνει με την απόρριψη. Όμως όταν τον μαθαίνεις μπορείς να είσαι καλά για αυτά τα λίγα χρόνια που διαρκεί».

Ερωτηθείσα σχετικά με το ποιος καθορίζει τη μόδα, απάντησε πως οι εταιρίες είναι πλέον αυτές που κάνουν «κουμάντο». «Αυτές θα προτείνουν τις τάσεις και τα μεγάλα περιοδικά. Η ελληνική αγορά ως μικρή αγορά ακολουθεί τις διεθνείς τάσεις» υπογράμμισε. Πάντως, σύμφωνα με την κ. Δούνια τα σημερινά πρότυπα στα μοντέλα είναι λάθος.

Μάλιστα, σύμφωνα με τα λεγόμενά της, λόγω αυτού του προτύπου έχουν αυξηθεί τα κρούσματα νευρικής ανορεξίας. Τέλος, μιλώντας για τον Πειραιά είπε πως «είναι η πόλη που γεννήθηκα, μεγάλωσα και συνεχίζω να ζω. Τον αγαπώ, ακόμα και με τα προβλήματά του».