Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει αύριο, Σάββατο, στις 10 το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου σύσκεψη με τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς, Απόστολο Βεσυρόπουλο, Θεόδωρο Σκυλακάκη και Γιώργο Ζαββό.

Θυμίζουμε ότι νωρίτερα σήμερα ο πρωθυπουργός είχε συναντήσει τον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γιάννη Στουρνάρα στο Μέγαρο Μαξίμου. Κοινό συμπέρασμα υπήρξε ότι:

1. Οι μεταρρυθμιστικές πολιτικές που προωθεί η κυβέρνηση φέρνουν ισχυρότερη ανάπτυξη και δημιουργούν επιπλέον δημοσιονομικό χώρο για την υλοποίηση του προγράμματός της.

2. Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει συνδυαστικά τις προτάσεις της Τράπεζας της Ελλάδας και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για την αντιμετώπιση του προβλήματος των «κόκκινων» δανείων.

Το ζήτημα των κόκκινων δανείων θα τεθεί επί τάπητος και στη συνάντηση αύριο το πρωί με τον κ. Σταϊκούρα και τους υφυπουργούς. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα συζητηθεί και η έξοδος της χώρας - η πρώτη επί της νέας διακυβέρνησης - στις αγορές με επταετές ομόλογο, που σχεδιάζεται να πραγματοποιηθεί εντός των ημερών.