Αυστηρά μηνύματα προς το εσωτερικό του ΚΙΝΑΛ αναμένεται να στείλει η Φώφη Γεννηματά στην ομιλία της στο Εκτελεστικό Γραφείο του κόμματος που συνεδριάζει, σήμερα το μεσημέρι, για την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος.

Στον απόηχο των δηλώσεων του Δημήτρη Κρεμαστινού, αλλά και της αποχώρησης Σταμάτη Μαλέλη από τον Τομέα Επικονωνίας του κόμματος, η οποία συνοδεύτηκε από αιχμές για τη στρατηγική του ΚΙΝΑΛ,  η Φώφη Γεννηματά αναμένετια να στείλει προς τα στελέχη του κόμματος ένα διπλό μήνυμα προς όσους λοξοκοιτάζουν προς τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ

Στην ομιλια της θα επισημάνει ότι το μισό εκατομμύριο των πολιτών που επέλεξαν το Κίνημα Αλλαγής το έκαναν επειδή (μεταξύ άλλων) δεν ήθελαν να ψηφίσουν ούτε ΝΔ, οούτε ΣΥΡΙΖΑ. Πιστεύουν σε έναν γνήσιο σοσιαλδημοκρατικό φορέα και αυτό θα πρέπει να το λάβουν υπόψιν σε όσους αισθάνονται ότι τα σημερινά μεγέθη του Κινήματος Αλλαγής δεν ικανοποιούν τις φιλοδοξίες τους.

Τέλος, σε ότι αφορά στο κρίσιμο θέμα του εκλογικού νόμου η Φώφη Γεννηματά θα επισημάνει ότι όποιοι ενδιαφέρονται για συναίνεση θα πρέπει να διαβάσουν καλά τις προτάσεις του Κινήματος Αλλαγής.