Την τοποθέτηση γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης δρομολόγησε έπειτα από αίτημα της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων, η νέα υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, μετά τα συνεχή συμβάντα ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Ειδικότερα, η κυρία Μενδώνη σε συνεννόηση με τον αρμόδιο υπουργό, τοποθέτησε οπλίτη – γιατρό στην Ακρόπολη, ο οποίος θα βρίσκεται στο χώρο κατά το μεγαλύτερο διάστημα της λειτουργίας του, προκειμένου να δίνει τις πρώτες βοήθειες τόσο σε επισκέπτες αλλά και σε εργαζόμενους, αν χρειαστεί.

Από την πλευρά της η ΠΕΥΦΑ εξέφρασε την ικανοποίησή της για την άμεση τοποθέτηση του οπλίτη – γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Ακρόπολης, σημειώνοντας πως «από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε τα καθήκοντά του, παρείχε τις πρώτες βοήθειες σε τρεις εργαζομένους, εκ των οποίων η μία συνάδελφος υπέστη ηλίαση».

«Παράλληλα, ελπίζουμε μετά τις εντολές της νέας Υπουργού Πολιτισμού προς τις αρμόδιες υπηρεσίες, να λειτουργήσουν και τα κλιματιστικά, ώστε να είναι δυνατή η φύλαξη του αρχαιολογικού χώρου χωρίς κίνδυνο της υγείας των συναδέλφων αρχαιοφυλάκων» προσθέτει η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ένωσης Υπαλλήλων Φύλαξης Αρχαιοτήτων.