To νέο τρόπο λειτουργίας, υποστήριξης και παρακολούθησης του κυβερνητικού έργου παρουσίασε στο Υπουργικό Συμβούλιο, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης.

Διαβάστε ΕΔΩ πώς θα λειτουργεί η νέα κυβέρνηση

Είχε τοποθετηθεί η ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη διάρκεια της οποίας παρουσίασε τους 12 άξονες-προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, ενημερώνοντας παράλληλα τους υπουργούς ότι θα παραλάβουν φακέλους στους οποίους θα περιγράφονται λεπτομερώς οι στόχοι που θα πρέπει να επιτευχθούν ανά υπουργείο μέχρι τον Δεκέμβριο αλλά και ο τρόπος αξιολόγησης κάθε κυβερνητικής δράσης.

«Θα παραλάβετε όλοι από ένα φάκελο με τους στόχους ανά υπουργείο και τις εκκρεμότητες και δεσμεύσεις που εγκαταλείπει η προηγούμενη κυβέρνηση. Θα συζητάμε ελεύθερα, χωρίς κάμερες και μικρόφωνα. Οι συνεδριάσεις του υπουργικού συμβουλίου δεν είναι ευκαιρία για επικοινωνία και εντυπώσεις» υπογράμμισε.


Nέο μοντέλο διακυβέρνησης

«Μας περιμένει όλους πολύ σκληρή δουλειά, έχω απόλυτη εμπιστοσύνη στις δυνατότητές μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Ζητήσαμε ισχυρή εντολή, οι πολίτες μάς της έδωσαν απλόχερα. Τώρα ήρθε η ώρα να ενώσουμε τις Ελληνίδες και Έλληνες κάτω από ένα όραμα ευημερίας και προκοπής. Η δουλειά έχει ξεκινήσει» ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του ο κ. Μητσοτάκης.

«Μέσα σε λίγες ημέρες δρομολογούμε δράσεις που άλλοι χρειάστηκαν μήνες και μήνες για να υλοποιήσουν. Εμπειρότεροι και νεότεροι βρισκόμαστε στο ίδιο τραπέζι. Πολιτικοί και τεχνοκρατες σε μια δημιουργική σύνθεση» συνέχισε.

Ο κ. Μητσοτάκης είπε στους υπουργούς του ότι ο κόσμος περιμένει έργα και πράξεις. «Δουλεύουμε για το 'εμείς' και όχι για το 'εγώ'. Δεν υπάρχει ούτε μία ημέρα για χάσιμο. Αλλάζουμε το τρόπο με τον οποιο σχεδιάζουμε και υλοποιούμε τις πολιτικές μας. Δεν σταματάμε στην ψήφιση ενός νόμου, παρακολουθούμε την εφαρμογή του. Πρόσθετο όπλο το πληροφοριακό σύστημα Μαζί.»