Λίγα μόλις λεπτά μετά τις 08.00 το πρωί, η υφυπουργός Εργασίας για θέματα Κοινωνικής Ασφάλισης, Δόμνα Μιχαηλίδου βρέθηκε στο υπουργείο προκειμένου να βάλει μπροστά το υπουργικό έργο.
Ιδιαίτερα χαμογελαστή και ευδιάθετη η κυρία Μιχαηλίδου σημείωσε  στους δημοσιογράφους που την περίμεναν έξω από το υπουργείο Εργασίας «Καταλαβαίνω ότι έχω ένα υπουργείο με δημόσιους λειτουργούς που κάνουν πολύ καλά την δουλειά τους. Οπότε το πρώτο βήμα είναι να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους» .

Οπως είπε: «Το αντικείμενο το έχω δουλέψει πολύ, οπότε οργανωτικά και επιχειρησιακά πρέπει να κάνω τους ανθρώπους του υπουργείου μου να με εμπιστευτούν».

Η Δόμνα Μιχαηλίδου, συνέχισε λέγοντας: «Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι πολύ μεγάλο, οπότε η δημογραφική μας πολιτική έχει ως κύριο πυλώνα το επίδομα για κάθε νέο παιδί» ενώ υπενθύμησε οτι θα βρεθεί μαζί με όλους τους νέους υπουργούς στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο στις 11.00. 

Η υφυπουργός αναφέρθηκε φυσικά στην δέσμευση της κυβέρνησης Μητσοτάκη για επίδομα 2.000 ευρώ σε κάθε νέο παιδί. «Το ζήτημα είναι να διαμορφώσουμε μια πολιτική που θα βοηθά όλη την οικογένεια. Θα βοηθήσουμε τους δήμους και θα εντοπίσουμε τις αδυναμίες των παιδικών σταθμών και μαζί τους θα δουλέψουμε γι’ αυτό. Κανένα παιδί εκτός βρεφονηπιακού σταθμού» συμπλήρωσε.