Σε πολύ καλό κλίμα διεξήχθη η πρώτη επίσημη συνάντηση του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνο Ζέρβα.Οι δύο άνδρες συναντήθηκαν σήμερα το μεσημέρι και συζήτησαν κεκλεισμένων των θυρών για περίπου εικοσιπέντε λεπτά στο ξενοδοχείο Electra Palace, στην πλατεία Αριστοτέλους.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την υποστήριξή του στο πρόσωπο του Κυριάκου Μητσοτάκη ενόψει της επικείμενης εκλογικής αναμέτρησης την Κυριακή και επαναβεβαίωσε την εμπιστοσύνη που έχει στο πρόσωπο του αρχηγού της Νέας Δημοκρατίας. Μάλιστα, ξεκαθάρισε ότι μετά την εκλογή του κ. Μητσοτάκη, εφόσον τον εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, ο ίδιος θα επιδιώξει να υπάρξει μία αγαστή συνεργασία ανάμεσα σε κεντρική διοίκηση και τοπική αυτοδιοίκηση για την επόμενη τετραετία.

Στην ατζέντα της κατ’ ιδίαν συζήτησής τους βρέθηκαν θέματα που απασχολούν τον δήμο Θεσσαλονίκης και χρήζουν άμεσης επίλυσης. Ο κ. Ζέρβας έθεσε ως πρώτη προτεραιότητα να μπει τέλος στην τραγική κατάσταση που επικρατεί στον ΟΑΣΘ και η οποία δημιουργεί καθημερινά προβλήματα στις μετακινήσεις των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Στο επίκεντρο του διαλόγου βρέθηκε ακόμη το πολυσυζητημένο Μετρό Θεσσαλονίκης, για το οποίο η νέα διοίκηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την κεντρική εξουσία, προκειμένου να ολοκληρωθεί τα επόμενα χρόνια και σύμφωνα με τις προβλέψεις. Ακόμη, ο κ. Ζέρβας έθεσε επί τάπητος και το ζήτημα της σύνδεσης του Μετρό με το αεροδρόμιο που βρίσκεται έξω από την πόλη ενώ κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να προβεί σε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για τη Θεσσαλονίκη από το βήμα της ΔΕΘ.

Μητσοτάκης: «Θα είμαι προσωπικά αρωγός στην προσπάθεια ανάδειξης της Θεσσαλονίκης»
«Να γνωρίζει ο Κωνσταντίνος ότι την επόμενη ημέρα θα είμαι προσωπικά, εφόσον μας εμπιστευτεί ο ελληνικός λαός, αρωγός στην προσπάθεια την οποία θα κάνει να αναδείξει τη Θεσσαλονίκη ως την πραγματική πρωτεύουσα των Βαλκανίων. Μια σύγχρονη πόλη κι εξωστρεφή, ένα εκπαιδευτικό κέντρο, μια πόλη με σύγχρονες υποδομές. Ένας πόλος εξωστρέφειας για τη Μακεδονία τη Βόρεια Ελλάδα για τα Βαλκάνια συνολικά», δήλωσε ο αρχηγός της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στους δημοσιογράφους και συμπλήρωσε: «Κι εγώ, όπως και αυτός, και όπως όλοι οι Θεσσαλονικείς έχουμε πολλές φιλοδοξίες για την πόλη».

Από τη δική του πλευρά, ο νεοεκλεγείς δήμαρχος Θεσσαλονίκης υπογράμμισε: «Καλωσορίζω τον πρόεδρο της ΝΔ και φίλο Κυριάκο Μητσοτάκη στη Θεσσαλονίκη. Μας συνδέουν ισχυροί φιλικοί και πολιτικοί δεσμοί. Το γεγονός ότι επέλεξε τελευταίο σταθμό της προεκλογικής του εκστρατείας τη Θεσσαλονίκη μετράει πολύ». Μάλιστα, ο κ. Ζέρβας επισήμανε πως «θα χαρώ πολύ στις 8 Ιουλίου και την 1η Σεπτεμβρίου να είναι απαρχή επιτυχιών και για τη χώρα και για την πόλη. Είμαι σίγουρος ότι, εφόσον οι πολίτες δώσουν εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, θα ανταποκριθεί στις προσδοκίες όλων. Αυτή την Κυριακή θα υπάρχει ένα μεγάλο στοίχημα. Καλούμε τον κόσμο να πάει στις κάλπες να ψηφίσει και να πάρει τις τύχες της χώρας στα χέρια του. Εύχομαι καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη και είμαι βέβαιος πως θα συνεργαστούμε για το καλό της πόλης και της πατρίδας τα επόμενα τέσσερα χρόνια».

Σημειώνεται ότι ο κ. Ζέρβας υποδέχτηκε τον Κυριάκο Μητσοτάκη στην είσοδο του ξενοδοχείου.