Υπάρχει κορωνίδα θράσους από τον κ. Τσίπρα για την τραγωδία στο Μάτι, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος της ΝΔ Μάκης Βορίδης σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός παραμένει αμετανόητος.

Χαρακτηριστικό ένα απόσπασμα: «Έχουνε συμβεί αυτά που έχουνε συμβεί, έχουνε χαθεί 100 ζωές, είναι δεδομένη και ομολογημένη η ανικανότητα της διαχείρισης, είναι ομολογημένες οι ευθύνες, ερευνώνται σε ποινικό επίπεδο και είναι ομολογημένες οι πολιτικές ευθύνες γιατί γίναν και οι αποπομπές. Με δεδομένο ότι όλα αυτά είναι ομολογημένα και έχουν κριθεί εκείνο το οποίο μένει να κριθεί και να αξιολογηθεί είναι η στάση του πρωθυπουργού. Έχουμε ένα πρωθυπουργό ο οποίος πάει και υποτίθεται κάνει επικοινωνιακή σύσκεψη και βλέπουμε αυτές τις εικόνες όπου ρωτάει 'τι γίνεται με τη φωτιά, έσβησε; Τα αεροπλάνα πετάνε; το έχουμε υπό έλεγχο;' Την ώρα που υπάρχει εκατόμβη από κάτω. Απέναντι σε αυτό έρχεται αυτός ο πρωθυπουργός χθες μετά ταύτα και παραμένει αμετανόητος και το επιδεινώνει γιατί λεει χονδροειδή ψεύδη. Λεει δηλαδή ότι δεν του είχανε πει τίποτα για νεκρούς, είναι δυνατόν ποιος το πιστεύει αυτό; Γιατί επέστρεψε άρον-άρον για μια φωτιά αν δεν υπήρχε ζήτημα της εκατόμβης; Λεει ο πρωθυπουργός ο οποίος μπαίνει σε σύσκεψη με τους επιτελείς ότι δεν γνώριζε ότι καταγράφεται, αυτά αντέχουν στην κοινή λογική; Δηλαδή αυτός ο άνθρωπος μετά ταύτα συνεχίζει να ψεύδεται προκλητικά. Λεει ψέματα επί ψεμάτων μη σεβόμενος τη μνήμη των νεκρών.»

Ο κ. Βορίδης χαρακτήρισε τρομακτικό σφάλμα την απόφαση Τσίπρα να κάνει αυτή τη συνέντευξη: «Γιατί όταν είσαι ένας συγκεκριμένος άνθρωπος, ένας συγκεκριμένος πολιτικός, έχεις μια συγκεκριμένη πολιτική ταυτότητα εσείς λέτε ότι αναδομείς τον εαυτό σου, τον επανατοποθετείς στην πολιτική σκηνή και αυτό το κάνεις σε 15 μέρες; Αυτό προϋποθέτει μια πολύ βαθειά εσωτερική διαδικασία πως θα γίνει αυτό σε 15 μέρες; Προϋποθέτει στοχασμό, προϋποθέτει αυτοκριτική βαθειά και σκληρή, προϋποθέτει να ανακύψουν ακόμα και ταυτοτικά ζητήματα για το πώς έχεις χειριστεί θέματα και για το επίπεδο της προσωπικής διαχείρισης και στα ζητήματα τα ιδεολογικά και τα προγραμματικά, πότε θα το κάνει αυτό ο κ. Τσιπρας στις 15 μέρες από τις ευρωεκλογές μέχρι σήμερα; Δεν γίνεται αυτό σε αυτό το χρόνο άρα ο κ. Τσίπρας είναι ο ίδιος και μας έδειξε τον εαυτό του, αυτόν που ξέρουμε. Ο κ. Τσίπρας δεν θεωρεί ότι έκανε κάτι λάθος, θεωρεί ότι όλα καλά τα έχει καμωμένα και φταίει ο λαός που δεν έχει καταλάβει, δεν έχει καταλάβει το μεγαλείο του. Ψυχολογικά και ηθικά και πολιτικά και ιδεολογικά αυτός είναι ο άνθρωπος, αυτός που μας έδειξε χθες, για αυτό και δεν έκανε βήμα πίσω, για αυτό και εξακολουθεί και έχει τον Πολάκη.»

Ερωτηθείς αν η ΝΔ είναι προετοιμασμένη για τα δύσκολα θέματα που θα έχει να αντιμετωπίσει, απάντησε: «Και εμείς αλλά κυρίως ο ελληνικός λαός έχουμε επίγνωση της καταστάσεως, τα ξέρουμε από εκεί και πέρα είναι προφανές ότι εμείς ευελπιστούμε, φιλοδοξούμε –θα κριθούμε για αυτό- να βάλουμε την οικονομία σε μια διαφορετική τροχιά και σε μια διαφορετική πορεία ακολουθώντας μια διαφορετική πολιτική. Είμαστε βάσιμα αισιόδοξοι... Το γεγονός πχ ότι στην προοπτική της αυτοδύναμης εκλογής της ΝΔ και της πρωθυπουργίας του κ.Μητσοτάκη αποκλιμακώντονται τα επιτόκια αυτό μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι βαδίζουμε σε έναν αισιόδοξο δρόμο. Το γεγονός ότι το χρηματιστήριο ανεβαίνει μας κάνει να σκεφτόμαστε ότι υπάρχει μια προσδοκία σοβαρή. Εμείς ζητάμε εντολή από τον ελληνικό λαό να στηρίξουμε την ανάπτυξη της χώρας στην προσέγγιση των ιδιωτικών επενδύσεων και λέμε ότι θα κάνουμε τα πάντα προκειμένου να το επιτύχουμε αυτό.»