Μια ανάσα από την πρωτιά φαίνεται να είναι η Νέα Δημοκρατία συγκριτικά με τον ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με τη μεγάλη δημοσκόπηση της MRB για το zarpanews.gr στο Νομό Χανίων. Η μεταξύ τους διαφορά βρίσκεται στο 0,9% όπου είναι ένα ποσοστό που τοποθετείται και στα όρια του στατιστικού λάθους.

Πιο αναλυτικά στην πρόθεση ψήφου για το αποτέλεσμα των εθνικών εκλογών στο Νομό Χανίων, ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 30,3% έναντι 29,4% της Νέας Δημοκρατίας ενώ ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 6,1%, το ΜέΡΑ25 με 3,4%, το ΚΚΕ με 3,3% και με ποσοστά κάτω του 3%, η Πλεύση Ελευθερίας, Ελληνική Λύση κλπ.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το σύνολο της αδιευκρίνιστης ψήφου το οποίο παραμένει υψηλό και φτάνει στο 20,2%.

prothesi-psifou


Με εκπλήξεις όμως εμφανίζεται στην δημοσκόπηση, η «μάχη» των υποψηφίων για το σταυρό με τη Ντόρα Μπακογιάννη να καταγράφει ισχνό προβάδισμα τόσο στις θετικές όσο και στις αρνητικές γνώμες.

upopsifioi


Αναλυτικότερα, το 66,2% των ερωτηθέντων, απαντά πως “σίγουρα/μάλλον” θα την ψήφιζε και το 31% ότι “σίγουρα/μάλλον” δεν θα την ψήφιζε. Ακολουθεί ο Μανούσος Βολουδάκης σε “απόσταση αναπνοής” με 64,4% θετικές γνώμες και μόλις 26,1% αρνητικές γνώμες, εύρημα που αφήνει ανοιχτή την πρώτη θέση στο νομό Χανίων.
8


Ο δε Βολουδάκης, παρότι έχει διατελέσει υφυπουργός στην Κυβέρνηση Σαμαρά και είναι γνωστός στους Χανιώτες, φαίνεται ότι την μεγάλη δυναμική του την έχει αποκτήσει το τελευταίο διάστημα.

Στην τρίτη θέση δείχνει να “παγιώνεται” ο Βασίλης Διγαλάκης, με τις θετικές γνώμες στο 33,7% και με ένα μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων της ΝΔ να μην τον γνωρίζει ακόμα.

Τα αίματα όμως φαίνεται να ανάβουν στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ με το ενδιαφέρον των πολιτικών αναλύσεων να στρέφεται στο εσωκομματικό ντέρμπι των Χανίων με τους πρώην υπουργούς Γιώργο Σταθάκη και Παύλο Πολάκη να «κονταροχτυπιούνται» για την πρώτη θέση, η οποία πιθανότατα θα είναι και η μοναδική εκλόγιμη για το κυβερνών κόμμα.

11-1


Όπως αναφέρει το zarpanews.gr η έρευνα έγινε από την εταιρεία MRB από τις 21 έως τις 26 Ιουνίου 2019. Συμμετείχαν 950 κάτοικοι του νομού Χανίων, οι οποίοι επελέγησαν με τη μέθοδο της τυχαίας δειγματοληψίας