Συζητάμε για την επόμενη ημέρα της χώρας δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ και υποψήφιος βουλευτής Άδωνις Γεωργιάδης.

O ίδιος τόνισε την απόλυτη ανάγκη να υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση τη Δευτέρα 8 Ιουλίου: «Φαντάζεστε να ξυπνήσουμε τη Δευτέρα και να μην έχουμε ισχυρή κυβέρνηση; Τότε σε αυτή την περίπτωση τα χαστούκια που θα φάμε θα είναι αδιανόητα, για αυτό πρέπει να έχουμε ισχυρή κυβέρνηση.»

Ερωτηθείς αν είναι αλαζονικό να ζητά αυτοδυναμία, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ απάντησε: «Εάν ακούγαμε ένα ΚΙΝΑΛ το οποίο θα έλεγε όλο αυτό το διάστημα 'εμείς θα δώσουμε ψήφο εμπιστοσύνης στο πρώτο κόμμα και θα είμαστε η προοδευτική εξασφάλιση στη νέα κυβέρνηση' θα σας έλεγα ότι 'ναι, δεν πρέπει να ζητάμε για αυτοδυναμία εφόσον μιλάμε για ευρύτερες συναινέσεις'. Από τη στιγμή που το ΚΙΝΑΛ λεει 'δεν θα σου δώσω ψήφο εμπιστοσύνης', τότε τι θα γίνει την άλλη μέρα;» 

Σχετικά με το αν η ΝΔ μπορεί να κάνει κυβέρνηση με ψήφο ανοχής, σημείωσε: «Μα ψήφος ανοχής δεν είναι κυβέρνηση, φαντάζεστε έναν υπουργό να πρέπει να υπογράψει με ψήφο ανοχής;» 

Για το Μακεδονικό ζήτημα την περίοδο Καραμανλή, ο Άδωνις Γεωργιάδης υπενθύμισε: «Η επίσημη θέση τότε του ΛΑΟΣ ήταν πολύ αρνητική στον Κ.Καραμανλή και στην πιθανότητα σύνθετης ονομασίας, όλα τα βίντεο που βλέπετε είναι πριν το Βουκουρέστι βρείτε μου ένα βίντεο μετά το Βουκουρέστι. Σε όλες αυτές τις δικές μας τότε ανησυχίες απάντησε ο Κ. Καραμανλής απάντησε ο ίδιος ιστορικά, απάντησε με το βέτο στο Βουκουρέστι. Άρα όλη η σχετική συζήτηση εκείνης της εποχής έκλεισε από τον ίδιο τον Καραμανλή με το καλύτερο δυνατό τρόπο για την Ελλάδα και τον ίδιο. Αυτά είναι κινήσεις απελπισίας του κ. Τσίπρα. Επί της ουσίας βγήκε ο Καραμανλής στο Βελλίδειο στήριξε Μητσοτάκη, έκανε μεγάλη κριτική στις Πρέσπες και ξαφνικά διαρρέεται από το υπουργείο Εξωτερικών ένα απόρρητο έγγραφο στον κ.Βαξεβάνη. Αυτές είναι λογικές Καμόρα, δεν είναι λογικές κυβέρνησης δηλαδή έκανες κάτι που δεν μ’ αρέσει και εγώ σε χτυπάω βρώμικα με ένα απόρρητο έγγραφο, αυτά είναι λογικές μαφίας, δεν είναι λογική πρωθυπουργού.» 

Σχετικά με τον νέο ποινικό κώδικα, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε ότι εφόσον η ΝΔ γίνει κυβέρνηση, ο πρώτος νόμος μετά την κατάργηση της απλής αναλογικής θα είναι η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, η κατάργηση του νόμου Παρασκευόπουλου, η ίδρυση φυλακών Τύπου Γ', μια ισχυρή Αστυνομία που θα κάνει τη δουλειά της.

Τέλος, για την εμφάνιση του πρωθυπουργού στο ΣΚΑΙ, ο κ. Γεωργιάδης έκανε λόγο για κίνηση απελπισίας. «Όταν προ δέκα ημερών λεει ότι όποιος του ΣΥΡΙΖΑ πάει στο ΣΚΑΙ θα διαγραφεί και μετά από δέκα μέρες πάει ο ίδιος το πρώτο και εύλογο ερώτημα είναι 'θα διαγράψει τον εαυτό του;'. Είναι προφανές ότι απέτυχε το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ.»

Και κατέληξε: «Ο κ. Τσίπρας ζήτησε να αναβληθεί το debate γιατί θα ήταν στην Ευρώπη και μετά μας κατηγορούσε όλους ότι κρυβόμαστε δεν πάμε στο debate. Χθες την ημέρα που θα γινόταν το debate και για το οποίο είχε ζητήσει αναβολή γιατι θα ήταν στην Ευρώπη ήταν στην Κρήτη σε προεκλογική ομιλία αφήνοντας στο πόδι του τον πρωθυπουργό της Ισπανίας. Ποιος τελικά κρίθηκε; Ο Τσίπρας κρίθηκε!»