Νέα προβλήματα φαίνεται ότι προκύπτουν σχετικά με το «δωράκι» που αποφάσισε να κάνει ο πρωθυπουργός στην κ. Παναγοπούλου (δείτε εδώ) Μάλιστα, τις νέες αποκαλύψεις για την υπόθεση της νομιμοποίησης των σπιτιών της Κατερίνας Παναγοπούλου στο Καβούρι μέσω της επαναχάραξης της γραμμής του αιγιαλού, φέρνουν στο φως τα «Νέα» και ο Γ. Παπαχρήστος.

Αρχικά, το θέμα διέρρευσε από το «Πρώτο Θέμα» κάνοντας λόγο για «δωράκι» το 2017 στην μετέπειτα σύμβουλος του Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, το ρεπορτάζ ανέφερε ότι με απόφαση του Συντονιστή Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Σπυρίδωνα Κοκκινάκη τον οποίον διόρισε ο Παναγιώτης Σκουρλέτης όταν ήταν υπουργός Εσωτερικών, τον Μάιο του 2017, έγινε αυτή η φωτογραφική ρύθμιση.

Ο Γιώργος Παπαχρήστος, φέρνει στα φως στα «ΝΕΑ» και μια ακόμη σημαντική πτυχή της υπόθεσης τονίζοντας ότι το «δωράκι» δεν μπορεί να δοθεί γιατί η ρύθμιση είναι άκυρη. Συγκεκριμένα, γράφει: «Φίλος μου, ο οποίος έχει χρηματίσει σε ανώτατη θέση του Συμβουλίου της Επικρατείας, το Ε’ Τμήμα του ΣτΕ είχε ήδη από το 2010 αποφανθεί ότι ο αιγιαλός δεν δημιουργείται με σχετική πράξη της πολιτείας, αλλά προκύπτει από φυσικά φαινόμενα, ήτοι τις μεγαλύτερες, αλλά συνήθεις αναβάσεις των κυμάτων, για τη διαπίστωση δε του πραγματικού αυτού γεγονότος προβλέπεται σχετική διοικητική διαδικασία. Αρμόδια υπηρεσία για τη διαφύλαξη της ακεραιότητας του αιγιαλού είναι η Κτηματική Υπηρεσία κάθε νομού. Η απόφαση ΣτΕ 50/2010 Τμήμα Ε’ καθορίζει ακόμη τι είναι «παραλία» ή και τι «παλαιός αιγιαλός»…

Ακυρότητα και παρανομία

Αρα, η απόφαση 85021 του συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής Σπ. Κοκκινάκη, που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 339/3-11-2017, με την οποία επαναχαράχτηκε ο αιγιαλός στην περιοχή των δυο βιλών της οικογένειας Παναγοπούλου είναι απολύτως άκυρη, και πρέπει άμεσα να καταργηθεί με απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, μαζί φυσικά με τη λήψη διοικητικών ή άλλων μέτρων σε βάρος του περί ου ο λόγος Κοκκινάκη…»

Και συνεχίζει:

«Εκτιμώ μετά και τη δική μου, σημερινή, αποκάλυψη που συμπληρώνει κατά έναν τρόπο την αποκάλυψη του χθεσινού «Πρώτου Θέματος», ότι η ακύρωση της συγκεκριμένης πράξης, συν η επιβολή προστίμων και η άσκηση δίωξης κατά του εν λόγω Κοκκινάκη, θα είναι έργο του επόμενου υπουργού των Εσωτερικών.

Ο Χαρίτσης, τρέχει Καλαμάτα τώρα να μαζέψει κανένα σταυρό, δύσκολα θα βρει χρόνο να ασχοληθεί με το σκάνδαλο. Αν και θα έπρεπε. Για να περισώσει κάπως τα πράγματα. Και να (απο)δείξει ότι αυτός δεν είναι ας πούμε Σκουρλέτης – ο Σκουρλέτης είναι αυτός που ως υπουργός Εσωτερικών διόρισε τον Κοκκινάκη πέντε μήνες πριν υπογράψει την απόφαση για την επαναχάραξη του αιγιαλού της κυρίας Κατερίνας.

Ο δε κύριος Κοκκινάκης, με μακρά θητεία σε όλη την κλίμακα της δημόσιας διοίκησης και θέση διδάκτορα Δημόσιας Διοίκησης στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, πιστεύω ότι αποκλείεται να αγνοούσε τι υπέγραφε. Εριξα μια ματιά στο βιογραφικό του. Παρακάμπτω ότι είναι και ποιητής, και στέκομαι στο γεγονός ότι έχει υπηρετήσει Γενικός Γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Γενικός Διευθυντής Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης των υπουργείων Υγείας, Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Με τέτοια πορεία λοιπόν, αποκλείεται να του έφεραν ένα χαρτί και να του είπαν υπόγραψε, ένα τεχνικό θέμα είναι όλο αυτό.

Γιατί δεν ήταν. Ρουσφέτι εξόφθαλμο ήταν!»

Στενές επαφές… ελίτ τύπου

Το άλλο που επιθυμώ να συνεισφέρω, λέει στη στήλη του ο κ. Παπαχρήστος, σε αυτή την υπέροχη υπόθεση που αποκαλύπτει, μόλις μία εβδομάδα προ των εκλογών, ότι το αριστερό middle age αγόρι Αλέξης ο «άχαστος» τις τιμάει τις σχέσεις του με την ελίτ, είναι ότι στην περιοχή αυτή, που κατά πάσα βεβαιότητα είναι η ακριβότερη της χώρας, πλην των άλλων διαθέτει μια υπέροχη κατοικία «πάνω στη θάλασσα» και ο εφοπλιστής κύριος Αθανάσιος Μαρτίνος. Είναι μία εξ εκείνων τις οποίες εμμέσως υποδεικνύει η κυρία Κατερίνα (Παναγοπούλου) όταν δηλώνει ότι «στην περιοχή βρίσκονται και αρκετές άλλες κατοικίες εκτός από τις δικές μας».

Πού έχουμε ξανακούσει το όνομα του κ. Μαρτίνου σε σχέση με τον Αλέξη τον «άχαστο»; Θα το αναφέρω και αυτό, αμέσως δε, διότι διαβλέπω μία δυσκολία ανάκλησης της συλλογικής μνήμης και δεν το θέλω. Λοιπόν ο περί ου ο λόγος κ. Μαρτίνος είναι ιδιοκτήτης των τριών-τεσσάρων κατοικιών στο «παρα θίν’ αλός» συγκρότημα του Λαυρίου, στο οποίο παραθερίζει τους καλοκαιρινούς μήνες η πρωθυπουργική οικογένεια. Το θέμα αυτό ουδόλως απασχολεί τον Πρωθυπουργό της «πρώτη φορά Αριστεράς», διότι έχει οχυρωθεί πίσω από ένα εύκαμπτο άλλα απολύτως επαρκές για τον εαυτό του άλλοθι, ότι «φιλοξενείται» από φίλο του, Ντίνο Γιώτη, ο οποίος είναι αυτός που το έχει ενοικιάσει από τον κ. Μαρτίνο. Σε κάποια φάση πέρυσι, τον Αύγουστο που τα πράγματα είχαν σφίξει, εξαιτίας και των δικών μου αλλεπάλληλων δημοσιευμάτων, ο κ. Μαρτίνος γνωστοποίησε ότι δεν φιλοξενείται από τον Γιώτη η πρωθυπουργική οικογένεια, άλλα το έχει νοικιάσει από αυτόν, και το σχετικό συμβόλαιο έχει κατατεθεί στην Εφορία. Πληρώνει δε το ενοίκιο μέσω τράπεζας.

Επειδή όμως όλα τα έχουμε δει σε αυτή τη χώρα, και επειδή προεκλογική περίοδο διανύουμε, και ουδείς μπορεί να θέτει εν αμφιβόλω όλα αυτά, μήπως είναι ευκαιρία να δημοσιοποιηθεί αυτό το συμβόλαιο, να δούμε και πόσο ενοικιάζεται η βίλα Μαρτίνου από τον Πρωθυπουργό; Το αναφέρω, διότι κυκλοφορούν πολλά και διάφορα στη μικρή μας πόλη τα οποία ασφαλώς και δεν είμαι διατεθειμένος να υιοθετήσω…»

Παράλληλα, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο κ. Τσίπρας πήγε δύο φορές στη βίλα της κ. Παναγοπούλου: «»Γνωρίζω για τουλάχιστον δύο επισκέψεις της οικογένειας Τσίπρα στην κατοικία Παναγόπουλου στο Καβούρι, πέρυσι το καλοκαίρι, Σάββατο δε και οι δύο.

Τονίζω το πέρυσι, διότι δεν θέλω να ξεκινήσει καμία συζήτηση ότι ο Πρωθυπουργός πήγαινε και έκανε μπάνιο σε αυθαίρετη πισίνα. Οχι. Οπως προαναφέρεται σαφώς όλες οι αυθαίρετες κατασκευές του σπιτιού αυτού, είχαν «τακτοποιηθεί» ήδη από τον Νοέμβριο του 2017. Τον Αύγουστο του 2018, όλα ήταν απολύτως… νόμιμα».