Ανεβαίνοντας τα σκαλιά του χλιδάτου κτηρίου του Υπουργείου Εξωτερικών ο Γιώργος Κατρούγκαλος σκέφτηκε ότι ήταν πολύ ωραία ιδέα να πείσει τους Έλληνες να τον ψηφίσουν ξανά. Προφανώς συμφώνησαν και οι επικοινωνιολόγοι του, οι οποίοι τον άφησαν να γυρίσει το προεκλογικό του σποτάκι στο κτήριο του ΥΠΕΞ.

Με πρόθεση να πείσει τον λαό ότι αυτός και ο ΣΥΡΙΖΑ εκπροσωπούν το νέο και την ελπίδα για αλλαγή, παραδεχόμενος ότι δεν τα κατάφεραν σε όλα αλλά χωρίς να έχει να προτείνει κάτι νέο, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κατρούγκαλος γύρισε το προεκλογικό του σποτάκι, δείχνοντας ότι η εξουσία… είναι κάτι που με δυσκολία θα εγκαταλείψει.

 Την ώρα που ζητά από τον λαό να γυρίσει την πλάτη σε ό,τι εκπροσωπεί το παλιό σύστημα εξουσίας, την ίδια ώρα το εκπροσωπεί ο ίδιος με το συγκεκριμένο βιντεάκι στο οποίο εμφανίζεται με το κατακόκκινη ποσέτ, χωρίς γραβάτα αυτή τη φορά, αν και δεν το συνηθίζει και με πλάνα που θυμίζουν… ό,τι πιο παλιακό έχουμε δει σε προεκλογικά σποτάκια (πλάνα στα καλογυαλισμένα του παπούτσια, κοντινά στα χέρια κλπ) καταλήγει να ρεμβάζει τη Βουλή από το μπαλκόνι του υπουργείου.

 Μέσα από το υπουργείο του και ψηλά από το μπαλκόνι του… πολύ δύσκολα ο κ. Κατρούγκαλος θα φτάσει τον λαό και τους ψηφοφόρους στους οποίους θέλει να απευθυνθεί, στους πολλούς, όπως αναφέρει κι όχι στους λίγους.