Η γνωστή ρητορική του Αλέξη Τσίπρα, ο επιθετικός λόγος και η αλαζονεία επέστρεψαν και πάλι καθώς οι επικοινωνιολόγοι του είδαν ότι η προσπάθεια να ρίξει τους τόνους και να μαζέψει το τοξικό σκηνικό που ο ίδιος δημιούργησε και τον οδήγησε στην αρχική ήττα των ευρωεκλογών δεν επηρέασε καθόλου τα ποσοστά του κόμματος και του ίδιου στις δημοσκοπήσεις. Αντίθετα η Νέα Δημοκρατία δεν φλερτάρει απλά με την αυτοδυναμία, αλλά το ενδεχόμενο να είνα η επόμενη αυτοδύναμη κυβέρνηση γίνεται ολοένα και πιο εφικτό. 

Το «χαστούκι» της Ευρωκάλπης και των αυτοδιοικητικών εκλογών  που προσγείωσε ανώμαλα τον πρωθυπουργό στην πραγματικότητα τον οδηγεί ακόμη και στην άρση του εμπάργκου στο ΣΚΑΙ που είχε επιβάλει ο ίδιος στα στελέχη του – τα οποία μάλιστα απειλούσε και με διαγραφές αν παραβίαζαν την απαγόρευση που είχε τεθεί.

Με ένα tweet, στο οποίο εμπεριέχεται όλη η λάθος στρατηγική, πολιτική και επικοινωνιακή τακτική του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός θέλησε να δικαιολογήσει την απόφασή του να σπάσει το εμπάργκο στο ΣΚΑΙ.

«Αποφάσισα τη Τρίτη το βράδυ να πάω στη τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Να ακουστούν και εκεί τα επιχειρήματά μας. Αν ο κ. Μητσοτάκης αποφάσισε να δοξαστεί κρυπτόμενος, εμείς θα εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες για να φτάσει η αλήθεια σε όλο τον λαό. Χωρίς κανένα φόβο, σε οποιοδήποτε περιβάλλον».

Η ένδεια επιχειρημάτων και η ανικανότητα να διαχειριστεί την κατάσταση ή να προσαρμοστεί σε νέα δεδομένα είναι εμφανέστατη και μόνο από τις πρώτες γραμμές του tweet του πρωθυπουργού, ο οποίος κάνει αναφορά στον Κυριάκο Μητσοτάκη, σε ένα θέμα που αφορά μόνο τον ίδιο και τον τηλεοπτικό σταθμό.

Ο κ. Αλέξης Τσίπρας δείχνει ότι «αγωνιά» μήπως ο ελληνικός λαός δεν ενημερωθεί για το πρόγραμμά του. Ένα πρόγραμμα που η δική του πολιτική, αλλά και ο λαός  ακύρωσε, ωστόσο επιμένει να θέλει να το επαναλάβει. Και μάλιστα πάση θυσία θέλει να το επικοινωνήσει στον ελληνικό λαό, μπαίνοντας ακόμη και σε ένα περιβάλλον… εχθρικό.

Ο Αλέξης Τσίπρας γνωρίζει καλά πως το μέγεθος της ήττας της 7ης Ιουλίου θα διαμορφώσει και το μέγεθος της αποσταθεροποίησης που θα επέλθει στο κυβερνών κόμμα. Ξέρει ότι η επόμενη ημέρα των εκλογών δεν θα σημάνει μόνο την πανωλεθρία για την κυβερνητική του πολιτική και ισχύ, αλλά και για την κομματική του πορεία. Θέλει να «τελειώνει» με το εμπάργκο, το οποίο από την επόμενη των εκλογών δεν θα έχει κανείς Συριζαίος λόγω να το τηρεί. Ο Τσίπρας δεν θα είναι πια πρωθυπουργός και θα είναι τόσο αποδυναμωμένος και ως ηγέτης του ΣΥΡΙΖΑ που οι εντολές του δεν θα έχουν καμία ισχύ. 

 Επιμένει στα λάθη του Αλέξης Τσίπρας

Ο Αλέξης Τσίπρας εξακολουθεί να μην αντιλαμβάνεται το λάθος του να «γοητευτεί» από την εξουσία και από το γεγονός ότι οι κωλοτούμπες του και η συντηρητική πολιτική που ακολούθησε δεν είχαν ζυγιστεί σωστά, όσον αφορά στον αντίκτυπο που είχαν στην κοινωνία.

Πέρα από το φιάσκο της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που κατέληξε σε τραγωδία, δεν έδειξε να αντιλαμβάνεται και  τη δική του ευθύνη. Γι’ αυτό επιστρέφει σε ό,τι ο ίδιος θεωρεί ότι «πάει» στην… ψυχοπαθολογία του, όπως π.χ. να παριστάνει τον Ανδρέα Παπανδρέου, και στην προσπάθεια αποψίλωσης του ΠΑΣΟΚ, αλλά και γενικότερα της αριστεράς. Από τις σπάνιες φορές που μίλησε για το ΚΚΕ, ήταν για να παρομοιάσει τον Δημήτρη Κουτσούμπα με τον πρόεδρο του Εδεσσαϊκού.

Η διαπίστωση ότι οι χαμηλοί τόνοι δεν εξυπηρετούν τον στόχο της καταρρέουσας κυβέρνησης που είναι η μικρότερη το δυνατόν σε μέγεθος ήττα για την αριστερά, οδηγεί τον Τσίπρα σε νέο παραληρηματικό λόγο τον οποίο υιοθετεί με κάθε κόστος ο πρωθυπουργός. Αναθεωρώντας την αρχική επικοινωνιακή του στρατηγική και επιχειρώντας αρχικά μια μετάλλαξη, από άκρως επιθετική και απαξιωτική πολιτική απέναντι στους αντιπάλους του σε μια πιο.. .αμυντική η οποία ωστόσο δεν του «έκατσε», ο Αλέξης Τσίπρας επιστρέφει στην επίθεση.

Ενδεικτική τόσο του ήθους και του πανικού που έχει καταλάβει την αριστερή εξουσία, η φράση που ξεστόμισε ανερυθρίαστα ο πρωθυπουργός:  «Μυρίζει ανθρώπινο αίμα το πρόγραμμα Μητσοτάκη», τον ακούσαμε να λέει και ακόμη και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ μίλησαν για πολιτική χυδαιότητα.