Τις πρώτες αλλαγές στη φορολογία, εφόσον η ΝΔ κερδίσει τις εκλογές,  ανέλυσε ο Κωστής Χατζηδάκης, μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1. 

Ο κ. Χατζηδάκης είπε ότι θα υπάρξει μείωση του ΦΠΑ της εστίασης, πλήρη μείωση, και θα ψηφιστούν τρεις ακόμα αλλαγές: Στον ΕΝΦΙΑ σε πρώτη φάση 20% (και άλλο ένα 10% το 2020), μείωση του φόρου των νομικών προσώπων από το 28% στο 24% (και το 2020 άλλη μια μείωση 4%) και μείωση του εισαγωγικού φορολογικού κλιμακίου από το 22% στο 9%.

«Όλα αυτά θα ψηφιστούν το Σεπτέμβριο και θα ισχύσουν από την 01/01/20 για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2019» τόνισε.

Κατά τα άλλα, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε και στα υπόλοιπα νομοσχέδια που θα προτάξει η κυβέρνηση της ΝΔ: «Τα νομοσχέδια τα οποία σκεφτόμαστε να προτάξουμε είναι το νομοσχέδιο για την οργάνωση του κράτους και της κυβέρνησης μέσα στο οποίο θα υπάρχουν και οι παρεμβάσεις για την αυτοδιοίκηση με παραπάνω αρμοδιότητες στους δημάρχους για να κυβερνώνται οι δήμοι. Οι παρεμβάσεις για τροποποιήσεις του ποινικού κώδικα, διότι θεωρούμε ότι η κυβέρνηση προχώρησε πέραν ορισμένων ορίων στην τελευταία της παρέμβαση πριν κλείσει η Βουλή και η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου. Θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για τη φορολογία, το νομοσχέδιο για την ανάπτυξη, που θα είναι οριζόντιο νομοσχέδιο και θα ξεκινάει από τις εξαγωγές και τη ρευστότητα και θα φτάνει μέχρι τη χωροταξία και τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις. Το νομοσχέδιο για την επιτάχυνση των δικών, το νομοσχέδιο για τη δημόσια διοίκηση και το νομοσχέδιο για την εκπαίδευση το οποίο θα είναι επίσης οριζόντιο για όλες τις βαθμίδες με γνώμονα την άμιλλα, την προσπάθεια και την αξιοκρατία.

Οι παρεμβάσεις του πρώτου εξαμήνου θα κλείσουν με τον εκλογικό νόμο όπου εμείς έχουμε ως κατεύθυνση να πάμε σε ένα σύστημα ενισχυμένης αναλογικής. Ένα πακέτο σίγουρα βαρύ αλλά έτσι πρέπει να κάνουμε. Θέλουμε να εκπλήξουμε ευχάριστα στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.»

Για την υποψηφιότητά του στον Βόρειο Τομέα της Β' Αθηνών, ο κ. Χατζηδάκης απάντησε με αρκετή δόση χιούμορ: «Αν ψάχνει κανένας για κάποιο υποψήφιο με πλούσια κόμη, ξανθό, γαλανομάτη, με ροπή στις δημόσιες σχέσεις δεν είμαι η καλύτερη περίπτωση. Έχω προσπαθήσει όλα αυτά τα χρόνια να μείνω πιστός στις αρχές και τις αξίες, την ελευθερία, την ελεύθερη οικονομία, την αξιοκρατία, την σοβαρότητα, την αξιοπρέπεια. Προσφέρομαι για σταύρωμα.»