Με στόχο την υψηλότερη δυνατή συµµετοχή στις κάλπες και το χαµηλότερο δυνατό ποσοστό της Ελληνικής Λύσης και της Χρυσής Αυγής µπαίνει η Νέα ∆ηµοκρατία στην τελευταία εβδοµάδα πριν από τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου. Η µικρή αποχή και το µεγάλο ποσοστό κοµµάτων που θα µείνουν κάτω από το όριο του 3% και, άρα, εκτός Βουλής «κλειδώνουν» την αυτοδυναµία της Ν.∆., που είναι και ο βασικός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Το κύµα καύσωνα που σαρώνει την Ευρώπη προκαλεί προβληµατισµό στην Πειραιώς, καθώς είναι υπαρκτό το ενδεχόµενο να «χτυπήσει» τη χώρα µας ακόµα και την Κυριακή των εκλογών. «Τα νέα παιδιά µπορούν να διαλέξουν να πάνε να ψηφίσουν πρώτα για να κάνουν µπάνιο µετά, να κάνουν µπάνιο και να πάνε να ψηφίσουν µετά. Στις 7 κλείνουν οι κάλπες, οπότε υπάρχει χρόνος και για µπάνιο και για ψήφο. Αλλά µην αφήσετε, ειδικά λέω στα νέα παιδιά, κάποιους άλλους να αποφασίσουν για το δικό σας µέλλον», ήταν το µήνυµα που έστειλε προχθές ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας.

Συσπείρωση

Το γενικό προσκλητήριο για συµµετοχή -και φυσικά για ψήφο στη Ν.∆.- θα συνεχιστεί τις προσεχείς ηµέρες από τον κ. Μητσοτάκη. Τόσο µε τις περιοδείες του όσο και µε το τελικό κεντρικό τηλεοπτικό σποτ του κόµµατος, µε θετικό και ενωτικό µήνυµα, στο οποίο θα απευθύνεται ο ίδιος στον κόσµο. Στην Πειραιώς εκτιµάται θετικά το γεγονός ότι η συσπείρωση του κόµµατος έχει ξεπεράσει το 90%, ενώ στην τελική ευθεία -ιδίως στη Βόρεια Ελλάδα- συνέβαλε σε αυτό και η δηµόσια, σε ενωτικό και πατριωτικό τόνο, παρέµβαση του Κώστα Καραµανλή στη Θεσσαλονίκη. Εκτιµούν, επίσης, ότι η κινδυνολογία στην οποία έχει επιδοθεί ο ΣΥΡΙΖΑ, µε αποκορύφωµα τη φράση «µυρίζει ανθρώπινο αίµα» που είπε ο Αλέξης Τσίπρας για τις µεταρρυθµίσεις που υπόσχεται η Ν.∆., µάλλον πλήττουν παρά ενισχύουν το κυβερνητικό στρατόπεδο.

Το Σάββατο, ο κ. Μητσοτάκης περιόδευσε στις Σέρρες για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης. Στη συνέχεια επισκέφθηκε το Κιλκίς και τη Θεσσαλονίκη.

Την Κυριακή ο πρόεδρος της Νέας ∆ηµοκρατίας µετέβη στη Χαλκιδική, µια επιλογή µε συγκεκριµένο συµβολισµό, καθώς µία εβδοµάδα ακριβώς πριν από τις εκλογές έστειλε από µια περιοχή που σφύζει από παραθεριστές και λουόµενους το µήνυµα «να πάτε στην παραλία, αλλά να πάτε και να ψηφίσετε».

Αξίζει να σηµειωθεί ότι το Κιλκίς (6,52%) και οι Σέρρες (7,77%) είναι δύο από τις περιοχές στις οποίες η Ελληνική Λύση του Κυριάκου Βελόπουλου έλαβε στις ευρωεκλογές από τα υψηλότερα ποσοστά της πανελλαδικά. Από τις υψηλότερες επιδόσεις της είχε στο Κιλκίς και η Χρυσή Αυγή (7,2%), όπως και στη Χαλκιδική (7,16%).

Στις γειτονιές 

Ο προεκλογικός πυρετός ανεβαίνει τη ∆ευτέρα, µε µια από τις επισκέψεις που έχει καθιερώσει εδώ και καιρό ο κ. Μητσοτάκης σε γειτονιές της Αθήνας, και την Τρίτη, µε επίσκεψη στη Μαγνησία. Ακολουθεί περιοδεία στο Μενίδι, µε δηµόσια παρέµβαση του προέδρου της Ν.∆. για το µείζον ζήτηµα της ασφάλειας και της εγκληµατικότητας.

Η προεκλογική εκστρατεία του προέδρου της Ν.∆. θα κορυφωθεί την Πέµπτη το βράδυ, µε την κεντρική του εκδήλωση στην Αθήνα, που πιθανότατα θα πραγµατοποιηθεί στο Θησείο, µε φόντο την Ακρόπολη. Η οµιλία του κ. Μητσοτάκη αναµένεται να αποπνέει αισιοδοξία, αυτοπεποίθηση, αλλά και πνεύµα εθνικής ενότητας, µε τον ίδιο να περιγράφει το όραµά του για την επόµενη δεκαετία και να ζητά συστράτευση όλων για τη νίκη της Νέας ∆ηµοκρατίας. Θα δώσει έµφαση, επίσης, στη νέα εποχή που ξεκινά στις 8 Ιουλίου, µετά τον σχεδόν δεκαετή κύκλο της κρίσης και των Μνηµονίων. «Πιστεύω ότι στις 7 Ιουλίου θα κλείσει ένας κύκλος µιας δεκαετούς οδύσσειας», είπε χαρακτηριστικά προ ηµερών ο κ. Μητσοτάκης. «Το σηµαντικό δεν είναι µόνον ο κύκλος που κλείνει, αλλά κυρίως ο κύκλος που ανοίγει και αυτή η συγκρατηµένη προσδοκία».

Την Παρασκευή, τελευταία ηµέρα που επιτρέπεται η προεκλογική δραστηριότητα, ο πρόεδρος της Ν.∆. σχεδιάζει έναν «µαραθώνιο». Στόχος του είναι, µετά την τελευταία του τηλεοπτική εµφάνιση, το πρωί της ίδιας ηµέρας, να επισκεφθεί µέσα σε 12 ώρες 8 πόλεις και χωριά της Πελοποννήσου και να συνοµιλήσει µε τους πολίτες, σε ένα πρελούδιο» της ενέργειας και της κινητικότητας σε όλη την Ελλάδα που σκοπεύει να επιδείξει και ως πρωθυπουργός της χώρας.

Δημοσιεύθηκε στα Παραπολιτικά 29/6/2019