Με πρωτοβουλία του δραστήριου αμερικανού πρέσβη, κ. Τζέφρι Πάιατ, πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί συνάντησή του με τον τέως πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη.

Η συνάντηση των δύο ανδρών πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του κ. Σημίτη και διήρκησε περίπου 40-45’ ενώ στο επίκεντρο τέθηκαν θέματα διμερούς ενδιαφέροντος αλλά και η έντονη προκλητικότητα της Τουρκίας και η παραβατικότητά της στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μάλιστα, ο κ. Πάιατ αναφέρθηκε και στις ελληνοαμερικανικές σχέσεις και την ισχυρή συνεργασία που έχει οικοδομηθεί, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, ανάμεσα στις δύο χώρες. Μετά το πέρας της συνάντησής τους, ο αμερικανός πρέσβης ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter μία φωτογραφία με τον κ. Σημίτη, και έγραψε:

«Είναι πάντα μεγάλη τιμή να συναντάς τον πρώην πρωθυπουργό, Κώστα Σημίτη. Σήμερα, είχαμε μία ιδιαίτερα καλή και επίκαιρη συζήτηση με ισχυρό αμερικανικό ενδιαφέρον αναφορικά με θέματα κυριαρχίας και Διεθνούς Δικαίου στην Ανατολική Μεσόγειο».

Σημειώνεται πως το ΑΠΕ-ΜΠΕ επικαλείται πληροφορίες από το γραφείο του Κώστα Σημίτη, σύμφωνα με τις οποίες, η συνάντηση έγινε με αφορμή την τελευταία αρθρογραφία του πρώην πρωθυπουργού για τις εξελίξεις που διαμορφώνονται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις λόγω της κλιμακούμενης επιθετικότητας της Τουρκίας.