Η Νέα Δημοκρατία και ο μελλοντικός Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, έχουν παρουσιάσει ένα πλήρες πρόγραμμα, με απαντήσεις στα σύγχρονα προβλήματα της ελληνικής κοινωνίας, το οποίο είναι κοστολογημένο και ανταποκρίνεται στην ανάγκη για ανάπτυξη, ενίσχυση του εισοδήματος και για νέες δουλειές και επενδύσεις.

Συγκεκριμένα και άμεσα μέτρα:
  • για έμφαση στο παιδί και στην οικογένεια και τη χορήγηση 2.000 ευρώ για κάθε παιδί που γεννιέται και την αύξηση του αφορολογήτου κατά 1.000 ευρώ για κάθε παιδί
  • για νέες καλύτερες δουλειές με την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων με έμφαση στην αύξηση του ΑΕΠ για την περαιτέρω αύξηση του κατώτατου μισθού
  • για μείωση των φορολογικών συντελεστών και του ΦΠΑ και των ασφαλιστικών εισφορών, ταυτόχρονα με τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30%.
  • για την ενίσχυση της ασφάλειας και την προστασία της ζωής, για τη δραστική μείωση της εγκληματικότητας και την προστασία ηλικιωμένων και παιδιών
Λύσεις στις σύγχρονες ανάγκες (περιβάλλον, ενέργεια, νερό)

Για εμάς η καθημερινότητα είναι πρώτη προτεραιότητα, για να μπορεί το παιδί κάθε νησιού να έχει ισότιμη πρόσβαση στην εκπαίδευση, στον αθλητισμό και να έχει ίσες ευκαιρίες, για την κάθε μητέρα και τον κάθε γονιό να έχει δίπλα του την πολιτεία.

Παράλληλα με την ενίσχυση των έργων υποδομής μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις ανάγκες στη διαχείριση απορριμάτων και στην ενέργεια, στην ακτοπλοϊκή σύνδεση, στα θέματα της λειψυδρίας, δίνοντας στις Κυκλάδες την απαραίτητη ώθηση ανάπτυξης που χρειαζόμαστε.

Με έμφαση στην ανακύκλωση σε κάθε νησί και τη δημιουργία των απαραίτητων χώρων, μαζί με την ενεργειακή αναβάθμιση με έργα εγκατάστασης ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και την ολοκλήρωση της ηλεκτρικής διασύνδεσης, μπορούμε άμεσα να πετύχουμε τη βελτίωση της καθημερινότητας και να ενισχύσουμε την οικονομία.

Με χρηματοδότηση μέσα από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, τους ευρωπαϊκούς πόρους και τις Συμπράξεις Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, θα υλοποιήσουμε τα απαραίτητα έργα, ώστε να αποτελέσουν τη βάση για να ενισχύσουμε τον Τουρισμό και να αναδείξουμε το Περιβάλλον.

Μόνο Μαζί – Μόνο Μπροστά

Καθώς προχωράμε στο 2020 και στην αρχή μιας νέας δεκαετίας έχουμε την ιστορική δυνατότητα να αναδείξουμε τις Κυκλάδες, και να δώσουμε λύσεις στα διαχρονικά προβλήματα που αντιμετωπίζουμε.

Οι ζωές μας έχουν αξία και οι υποδομές είναι αυτές που εγγυώνται την ασφάλεια και την υγεία, την ενίσχυση του Τουρισμού, νέες δουλειές και μεγαλύτερα εισοδήματα, για να έχουν όλοι οι κάτοικοι των Κυκλάδων ίσες ευκαιρίες.

Σε αυτή την πορεία είμαστε Μόνο Μαζί και Μόνο Μπροστά και για αυτό πρέπει να έχουμε ισχυρή φωνή στη Βουλή και άμεση επαφή με την Κυβέρνηση, για το καλύτερο δυνατό μέλλον των νησιών μας, και των ερχόμενων γενεών.

Γνωριστήκαμε σε κάθε τοπική κοινωνία μαζί με τους πολίτες, τις επιχειρήσεις και τους φορείς, αναδεικνύοντας τα προβλήματα και τις αναγκαίες λύσεις, για αυτό στις 7 Ιουλίου 2019, σας ζητώ να δώσουμε Αξία στον τόπο μας, με μια αυτοδύναμη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.


*** Η Κατερίνα Μονογυιού είναι υποψήφια βουλευτής Κυκλάδων με τη Νέα Δημοκρατία