Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε το αυτονόητο, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης, σε ερώτηση που δέχθηκε για την αναφορά του προέδρου της ΝΔ για «εκλογές τον Δεκαπενταύγουστο».

Ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι η ΝΔ αν πράγματι επιβεβαιωθούν οι έρευνες και είναι πρώτο κόμμα, δεν έχει ουσιαστικά συμμάχους για να κάνει κυβέρνηση, δεδομένου ότι ακόμα και στο ΚΙΝΑΛ δεν υπάρχει κεντρική πολιτική γραμμή για τις συνεργασίες.

«Αυτό δεν είναι ζήτημα που θέτει η ΝΔ, το έχει θέσει η ζωή. Για έναν υπουργό του ΣΥΡΙΖΑ και έχω αρκετούς στο μυαλό μου, προφανώς συμφέρει να μην υπάρξει κυβέρνηση να διαλυθεί η Βουλή και να παραγραφούν τυχόν ποινικές ευθύνες. Αλλά ακόμα και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ θέλουν να ξέρουν ότι την επόμενη μέρα θα υπάρχει κυβέρνηση» σημείωσε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, ο κ. Γεωργιάδης είπε ότι ως κυβέρνηση «θα σαρώσει τη γραφειοκρατία». Έφερε μάλιστα το παράδειγμα που ισχύει ήδη στην Εσθονία, την Κύπρο ή και την Γεωργία: «Στις επόμενες εκλογές που ελπίζουμε όλοι να γίνουν σε τέσσερα χρόνια, από το κινητό σας θα μπορείτε να ανοίγετε μια επιχείρηση».