Ας ξεκινήσουμε από μια αυτονόητη αλήθεια. Η ασφάλεια των πολιτών είναι αγαθό και προϋπόθεση. Προϋπόθεση εργασίας, ευημερίας και παραμονής των κατοίκων της Δυτικής Αττικής στον τόπο τους. Στον τόπο που γεννήθηκαν, μεγάλωσαν και μεγαλώνουν τώρα τα παιδιά τους. Δυστυχώς η απερχόμενη κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, επέτρεψε περιοχές αυτού του όμορφου, και με πολλές παραγωγικές δυνατότητες τόπου να γίνουν εστίες ανομίας και άβατα εγκληματικότητας.

Πολλές φορές μάλιστα λοιδορώντας τις διαμαρτυρίες των πολιτών που ζητούσαν το αυτονόητο: ασφάλεια και ελευθερία να ζήσουν με ειρήνη και χωρίς φόβο στον τόπο τους. Αυτή η αλυσίδα του φόβου ήρθε η ώρα να σπάσει. Η Νέα Δημοκρατία έχει ξεκάθαρα και χωρίς περιστροφές τοποθετηθεί στο θέμα, με μέτρα λογικής και ψυχραιμίας. Ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει δεσμευτεί για την άμεση πρόσληψη προσωπικού στην Ελληνική Αστυνομία και την ανασύσταση της ομάδας Δέλτα, μιας ομάδας με υψηλή επιχειρησιακή επάρκεια και εμπειρία σε δύσκολες καταστάσεις, ως πρώτα μέτρα ανακούφισης τους αισθήματος ανασφάλειας.

Η ενίσχυση της δύναμης των αστυνομικών τμημάτων της Δυτικής Αττικής και των περιπολιών είναι επίσης ζήτημα προτεραιότητας για την επόμενη κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να σπάει η αλυσίδα του φόβου και να οικοδομηθεί ένα καλύτερο και πιο ασφαλές μέλλον για τους πολίτες της Δυτικής Αττικής.

Η διασάλευση του αισθήματος της ασφάλειας τείνει δυστυχώς να αποκτήσει χαρακτηριστικά «ρουτίνας» σε πολλές περιοχές της Δυτικής Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι οι πολίτες να βρίσκονται σε συνεχή ανησυχία και αγωνία για το τι τους ξημερώνει. Παρά τις φιλότιμες προσπάθειες των αστυνομικών αρχών, οι οποίες συχνά υπερβάλλουν των μέσων που τους παρέχει η Πολιτεία για να προστατεύσουν τα έννομα αγαθά των πολιτών, η κατάσταση συχνά φαντάζει εκτός ελέγχου.

Η πάταξη της εγκληματικότητας δυστυχώς δεν βρέθηκε στην ατζέντα της απερχόμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ αποτελώντας μάλλον ένα ακόμα πεδίο όπου υπερίσχυσαν η ιδεοληψία, οι ιδεολογικές αγκυλώσεις και η μικροπολιτική έναντι του δημόσιου συμφέροντος και τελικά εναντίον του δημόσιου αγαθού της ασφάλειας. Για την Νέα Δημοκρατία ασφάλεια και ιδεοληψία δεν πάνε μαζί. Η ασφάλεια είναι δικαίωμα των πολιτών και συστατικό της ελευθερίας. Το αίσθημα ασφάλειας των πολιτών είναι η αναγκαία προϋπόθεση ευημερίας.

*Ο Γιώργος Κώτσηρας είναι δικηγόρος, υποψήφιος βουλευτής Δυτικής Αττικής με τη Νέα Δημοκρατία