Η κυβέρνηση έκανε μια σαφή προσπάθεια εργαλειοποίησης της Δικαιοσύνης κατά των πολιτικών της αντιπάλων, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ, Νίκος Δένδιας με αφορμή και τις εξελίξεις στην υπόθεση Novartis.

«Αυτό που είπε ο πρόεδρος της ΝΔ είναι το αυτονόητο, όταν από μια διερεύνηση προκύπτει θέμα ανάμειξης πολιτικών προσώπων ποιος θα το εξετάσει; Παραπέμπεται ο σχετικός φάκελος στη Βουλή, αυτό αποτελεί τη ρητή διάταξη δεν αποτελεί πολιτική της ΝΔ. Η ΝΔ δεν έχει κανένα ρεβανσισμός αλλά δεν πρόκειται και να παραβιάσουμε το Σύνταγμα προς χάρη ουδενός.»

Για τον «Ρασπούτιν» ο κ. Δένδιας είπε: «Πάντοτε έχω την αίσθηση ότι την τελική ευθύνη την έχει ο πρωθυπουργός της χώρας, διότι αν οι υπουργοί κάνουν κάτι και ο πρωθυπουργός διαφωνεί τους απαλλάσσει από τα καθήκοντά τους, τους οδηγεί σε παραίτηση, τους αποπέμπει. Όταν βλέπουμε να μη γίνεται τίποτα σημαίνει ότι η ευθύνη πάει στον πρωθυπουργό πολύ σωστά ο πρόεδρος της ΝΔ αναφέρεται στον πολιτικό προϊστάμενο. Η ΝΔ δεν έχει κανέναν ρεμβασισμό όταν όμως οποιαδήποτε διερεύνηση καταλήγει σε πολιτικό πρόσωπο είναι υποχρεωτικό να αναμειχθεί η Βουλή, αυτό είναι το ισχύον δίκαιο και συνταγματική διάταξη άρα δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να κάνουμε κάτι διαφορετικό. Δεν είναι ότι εμείς διώκουμε κάποιον, εμείς δεν πρόκειται να αντιγράψουμε το ΣΥΡΙΖΑ σε αυτά τα πράγματα, δεν εργαλειοποιούμε τη Δικαιοσύνη, δεν κυνηγάμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους αλλά δεν μπορούμε να παραβιάσουμε το σύνταγμα για να τους προστατεύσουμε κιόλας όταν αυτοί έχουν παρανομήσει ή ενδεχομένως παρανομήσει.»

Κληθείς να σχολιάσει τη δήλωση του κ. Μητσοτάκη ότι μη αυτοδυναμία σημαίνει νέες εκλογές το Δεκαπενταύγουστο με απλή αναλογική, ο κ. Δένδιας είπε ότι ο πρόεδρος της ΝΔ λέει την πραγματικότητα και κάνει πάρα πολύ καλά και το εξηγεί στην ελληνική κοινωνία ξεκάθαρα.

Ερωτηθείς αν θα μπορούσαν να υπάρξουν περιθώρια για κυβέρνηση συνεργασίας, ο κ. Δένδιας αναρωτήθηκε: «Βλέπετε κανέναν έτοιμο, πρόθυμο; Άρα τι να πούμε εμείς ευχολόγια; Να λέμε ότι θα συγκυβερνήσουμε με το ΚΚΕ για παράδειγμα, αφού το ΚΚΕ λέει, εγώ δεν μετέχω ποτέ σε καμιά κυβέρνηση; Το ΠΑΣΟΚ λέει να γίνει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ, το άλλο είναι να κατεβάσουμε το Φεγγάρι στη Γη... Να μιλάμε για αυτά που γίνονται.»

Για την κρίση στις ελληνοτουρκικές σχέσεις:  «Μας ανησυχεί, το ότι δεν υψώνουμε τόνους, το ότι δεν κραυγάζουμε αν ήταν ο ΣΥΡΙΖΑ ξέρετε τι θα γινόταν τώρα, τι θα έσερνε στην κυβέρνηση που παραδίδει τέτοιες εκκρεμότητες; Η ΝΔ με σοβαρότητα στηρίζει τις εθνικές θέσεις, καταδικάζει την τουρκική προκλητικότητα και από την άλλη δείχνει τη σταθερότητα και το σοβαρότητα που έχει μια επόμενη κυβέρνηση απέναντι σε μια κυβέρνηση που μας παραδίδει τα πάντα σε εκκρεμότητα. Εμείς το θέμα με την Τουρκία προσπαθούμε και το χειριζόμαστε με τον εθνικά υπεύθυνο τρόπο, όχι όπως αυτή η κυβέρνηση των κλειστών φακέλων και των μυστικών συσκέψεων για τις οποίες η αντιπολίτευση δεν μάθαινε τίποτε.»

Ερωτηθείς για την προειδοποίηση του κ. Μητσοτάκη προς τα στελέχη ότι πρέπει να αντιμετωπιστεί με σεμνότητα το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, να σταματήσουν κάποιοι να «ράβουν υπουργικά κουστούμια» και να δουλέψουν σκληρά:

«Το παράδειγμα το δίνει ο ίδιος ο πρόεδρος της ΝΔ που τον τελευταίο καιρό με το πουκάμισο γυρίζει και με σηκωμένα τα μανίκια, και δεν το κάνει επειδή τον σφίξαν οι ζέστες, το κάνει επειδή αυτό είναι μια σημειολογία και δείχνει πως αντιμετωπίζουμε την κατάσταση και τα πράγματα. Ωραία είναι τα κουστουμάκια αλλά αν πρόκειται να ιδρώσεις ασε το σακάκι στην κρεμάστρα...»