«Ήταν μια ακόμα χυδαία επίθεση στη σύζυγό μου από τη συγκεκριμένη εφημερίδα που βρίσκεται σε εντεταλμένη υπηρεσία». Με αυτό τον τρόπο σχολίασε ο πρόεδρος της ΝΔ την επίθεση που δέχθηκε η Μαρέβα Μητσοτάκη από την «Δημοκρατία» για το γεγονός ότι βρέθηκε στην τελετή ενθρόνισης του νέου αρχιεπισκόπου Αμερικής, Ελπιδοφόρου.

Η εφημερίδα χαρακτήριζε πρωτοφανές το γεγονός ότι η Μαρέβα Μητσοτάκη ήταν το πρόσωπο που εκπροσώπησε τη ΝΔ. Επικαλέστηκε δε σχόλια των όσων ήταν στην τελετή, χωρίς βέβαια να αναφέρεται σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία υποτίθεται ότι σχολίασαν αρνητικά την παρουσία της.

Τέλος, έβγαλε το συμπέρασμα ότι η παρουσία της κ. Μητσοτάκη στην τελετή ήταν ενδεικτική του τρόπου με τον οποίο η ίδια αντιμετωπίζει την πολιτική ζωή του τόπου και έκανε... συστάσεις στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για περισσότερη ταπεινότητα.

Μιλώντας το πρωί της Τρίτης στο Θέμα 104,6, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είπε ότι η Μαρέβα δεν εκπροσώπησε τη ΝΔ, αλλά βρέθηκε στη Νέα Υόρκη επειδή γνωρίζει προσωπικά τον κ. Ελπιδοφόρο. Μάλιστα ήταν μαζί της και η κόρη τους.