Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά την αποκλειστική συνέντευξη του πρώην πρωθυπουργού Άντωνη Σαμαρά στην εφημερίδα Παραπολιτικά, ο οποίος για πρώτη φορά αποκάλυψε πλέον επώνυµα ότι ο γνωστός µε το προσωνύµιο «Ρασπούτιν» είναι ο αναπληρωτής υπουργός ∆ικαιοσύνης, αρµόδιος για θέµατα διαφθοράς, κ. ∆ηµήτρης Παπαγγελόπουλος.

Υπενθυμίζεται ότι στην ύπαρξη του «Ρασπούτιν» είχαν αναφερθεί τόσο κύκλοι της πρώην Εισαγγελέως Εγκλημάτων Διαφθοράς κυρίας Ελένη Ράικου τον περασμένο Οκτώβριο, όσο και ο αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννη Αγγελής, την περασμένη εβδομάδα, ο οποίος ζήτησε να ανασυρθούν από το αρχείο οι μηνύσεις των Αντώνη Σαμαρά, Ευάγγελου Βενιζέλου και Δημήτρη Αβραμόπουλου

Απάντηση στον Αντώνη Σαμαρά έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης. Στη δήλωσή του ο κ. Παπαγγελόπουλος τονίζει ότι γίνεται προσπάθεια κάποιων να αποπροσανατολίσουν το λαό ενώ μέχρι σήμερα ο ίδιος σιωπούσε.

Τη δική του απάντηση έδωσε και ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Στη συνέντευξή του στο cnn.gr ο κ. Τσίπρας δήλωσε «ότι θα πρέπει να απαντήσει ο ίδιος ο κ. Παπαγγελόπουλος στη δήλωση του κ. Σαμαρά, αλλά αυτό το οποίο έχω να σχολιάσω είναι οτι ο κ. Σαμαράς όπως και άλλοι που έχει εμπλακεί το όνομά τους και η υπόθεση διερευνάται από τη Δικαιοσύνη, συμπεριφέρονται όλο αυτό διάστημα με ένα τρόπο που φωνάζει, κραυγάζει ότι κάτι δεν πάει καλά».

Οι καταγγελίες – φωτιά του Αντώνη Σαμαρά αναμένεται να προκαλέσουν αλυσιδωτές πολιτικές αντιδράσεις και πόλεμο μεταξύ πρώην πρωθυπουργού και του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης, ενώ θα πρέπει να σημειωθεί ότι αποκαλύψεις του Αντώνη Σαμαρά μεταδόθηκαν από όλα τα μεγάλα ελληνικά sites.