Έγγραφη αναφορά (δέκα σελίδων) για την ανάσυρση των μηνύσεων του πρώην Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, του Ευάγγελου Βενιζέλου και του Ευρωπαίου Επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου υπέβαλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ιωάννης Αγγελής, επικαλούμενος νέα στοιχεία. Τις μηνύσεις είχε ο ίδιος ο κ. Αγγελής θέσει στο αρχείο.

Η αναφορά του κ. Αγγελή υποβλήθηκε χθες στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου και πρωτοκολλήθηκε στο αρμόδιο γραφείο.

Παράλληλα, ο κ.Αγγελής έδωσε παραγγελία προς τον εισαγγελέα Εφετών με συγκεκριμένες εντολές για τη διερεύνηση των καταγγελλομένων από τους τρείς πολιτικούς. Μεταξύ άλλων ο κ. Αγγελής ζητά να κληθούν και να εξεταστούν ως μάρτυρες οι τρεις πολιτικοί για όσα οι ίδιοι με τις μηνύσεις τους έχουν καταγγείλει.

Παράλληλα ο κ.Αγγελής αναφέρεται στο πρόσωπο του λεγόμενου "Ρασπούτιν" και ζητά να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες για την αποκάλυψη της ταυτότητάς του.

Ωστόσο, εισαγγελικές πηγές επισημαίνουν ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν υποβλήθηκε ως είθισται και δεν τηρήθηκε η διαδικασία υποβολής σχετικού αιτήματος προς την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου η οποία μπορεί να αποφασίσει για την τύχη των μηνύσεων αυτών. Ταυτόχρονα, δικαστικές πηγές τονίζουν ότι η ανάκληση από τον κ. Αγγγελή, θεωρείται ως παραβίαση της εισαγγελικής ιεραρχίας καθώς δεν έχει ήδη απευθύνει σχετικό αίτημα στην Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, η οποία και μελετά το όλο θέμα.

Στο μεταξύ, αύριο, ο κ.Αγγελής έχει κληθεί να καταθέσει ως μάρτυρας στο πλαίσιο των πειθαρχικών και ποινικών ερευνών που διενεργούνται στον Άρειο Πάγο τόσο για τις καταγγελίες του ιδίου όσο και τις καταγγελίες της επικεφαλής της Εισαγγελίας Διαφθοράς Ελένης Τουλουπάκη σε βάρος του.

Η έρευνα διενεργείται από τον αντεισαγγελέα του Άρειου Πάγου Δημήτριο Δασούλα ως προς το σκέλος των καταγγελιών Αγγελή, ενώ για τις καταγγελίες Τουλουπάκη την έρευνα διενεργεί ο αντεισαγγελέας Βασίλειος Πλιώτας.