Τις ευχές του στους υποψηφίους της Νέας Δημοκρατίας που ανακοινώθηκαν νωρίς το μεσημέρι της Τρίτης έστειλε ο Αναπληρωτής Εκπρόσωπος Τύπου Νέας Δημοκρατίας, Μανώλης Γραφάκος, μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Facebook

Συγκεκριμένα ο κ Γραφάκος έγραψε:

Συγχαρητήρια σε όλους όσους είναι υποψήφιοι στις εκλογές με τη Νέα Δημοκρατία.

Αλλά μπράβο για τη συμμετοχή τους στη διαδικασία και σε όλους εκείνους που για κάποιο λόγο δεν συμπεριλήφθηκαν. Η μη συμμετοχή τους, μπορεί να έχει μια πρώτη αίσθηση στεναχώριας, όμως δεν είναι το τέλος του κόσμου. Και ίσως κάθε εμπόδιο για καλό. Βράθηκαν σε μια συγκυρία που η προσφορά, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη ζήτηση. Άλλωστε "όσα ξέρει ο νοικοκύρης, δεν τα ξέρει ο κόσμος όλος". Επίσης κανείς δεν μπορεί να αξιολογήσει αντικειμενικά τον εαυτό του. Τέλος, αν αυτό ανακουφίζει, όλοι έχουν δικαίωμα σε μια λάθος εκτίμηση, πόσο μάλλον ο Κυριάκος που καλείται να λαμβάνει 150 αποφάσεις την ημέρα..

Πέρα από τα παραπάνω, κάποιες σκέψεις που ίσως φανούν χρήσιμες. Σκέψεις και ιδέες μέσα από την 25ετή αυτοδιοικητική μου πορεία και συνεχή επαφή με τους πολίτες.

1. Χαρείτε τη διαδικασία, χαρείτε αυτή τη γιορτή δημοκρατίας, αυτή τη χαρά σας την εισπράττουν θετικά οι πολίτες, σε μια εποχή μάλιστα που έχουν ανάγκη για αισιόδοξα και χαμογελαστά μηνύματα.

2. Όσοι δεν είναι υποψήφιοι, ας δώσουν τη μάχη μέχρι την 7η Ιουλίου, σαν να είναι οι ίδιοι υποψήφιοι! Έχουν το πλεονάκτημα και τη χαρά της συμμετοχής, χωρίς να έχουν την αγωνία του αποτελέσματος...

3. Στόχος να αυξήσουμε τους ψήφους για τη Νέα Δημοκρατία και τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Στόχος ο αναποφάσιστος. Τον προσεγγίζουμε με επιχειρήματα (σαφώς υπερέχουμε εκεί), με το πρόγραμμά μας (το καλύτερο που υπάρχει!!), με ηρεμία και σεμνότητα, αλλά και αναγνώριση των λαθών της παράταξής μας.

4. Αν ο ψηφοφόρος έχει αποφασίσει να στηρίξει ΝΔ, προφανώς ζητάμε την ψήφο για εμάς, αλλά με ακόμα μεγαλύτερη σεμνότητα.

5. Αν ο ψηφοφόρος έχει αποφασίσει να ψηφίσει άλλους από εμάς υποψηφίους, τότε του δίνουμε συγχαρητήρια για την επιλογή του και προφανώς αναφερόμαστε με τα καλύτερα λόγια για τους συνυποψηφίους μας! Έτσι ενισχύουμε την ομάδα μας, που είναι η καλύτερη!

6. Τέλος μια καλή ιδέα, είναι να αποφεύγουμε να στέλνουμε σταυρωμένα ψηφοδέλτια στους πολίτες. Λευκά αρκεί, εκείνοι ξέρουν τι θα κάνουν και έχει μεγαλύτερη αξία να βάλουν μόνοι τους το σταυρό!

Καλό αγώνα, πάμε δυνατά να πιάσουμε το 40%! Πάμε δυνατά να αλλάξουμε την Ελλάδα!