«Σύντροφοι… κόφτε το»! Στη γλώσσα που καταλαβαίνουν μεταξύ τους, χωρίς καμία πολιτική ορθότητα, μίλησε ο πρώην υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και επικεφαλής της κίνησης «ΠΡΑΤΤΩ», Νίκος Κοτζιάς, ο οποίος οριστικά εγκαταλείπει την αριστερή προσέγγιση της εξουσίας με όχημα τον Αλέξη Τσίπρα και τον ΣΥΡΙΖΑ.

Η οριστική ρήξη μεταξύ Κοτζιά και Αλέξη Τσίπρα, ήρθε μερικές ώρες πριν την αγανακτισμένη ανάρτηση του πρώην υπουργού με την οποία απευθυνόταν στους πρώην συντρόφους του. Με την ανάρτηση αυτή επιχειρούσε να βάλει κάθε κατεργάρη στον πάγκο του, και τον ίδιον τον απερχόμενο πρωθυπουργό, που δήλωσε ότι η ρήξη μεταξύ της ήταν γιατί ζητήθηκαν… ανταλλάγματα για την συνεργασία τους στα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ωστόσο, δεν ολοκληρώθηκε ποτέ αφού ο Νίκος Κοτζιάς αποφάσισε να μην κατέλθει στις εκλογές του Ιουλίου.

 «Το ψέμα και η υποκρισία δεν είναι αριστερά. Ούτε το να λες 'καλύτερα δεξιός δήμαρχος παρά του Πράττω'. Ή να διαρρέεις ότι Πράττω ζήτησε εκλόγιμη θέση στο επικρατείας. Ποτέ μου δεν ζήτησα θέση και ουδείς αυτή τη φορά μου πρότεινε οτιδήποτε. Σύντροφοι κόφτε το».

Μέσα σε 44 λέξεις ο Νίκος Κοτζιάς στην συγκεκριμένη ανάρτηση περικλείει όλη την στρατηγική και την φυσιογνωμία της αριστεράς που κυβέρνησε για 4,5 χρόνια, που ωστόσο μέλος της οποίας υπήρξε και ο ίδιος και την υπηρέτησε πιστά, μέχρι που εμφανίστηκε ο Πάνος Καμμένος που συμπεριφέρθηκε ακόμη πιο «πρόθυμα» και ακόμη πιο «βολικά» για την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Η βαριά ήττα όμως του ΣΥΡΙΖΑ και η διαπίστωση ότι έρχεται μια ακόμη πιο μεγάλη ήττα με το μέχρι χθες κυβερνών κόμμα να συρρικνώνεται φέρνει γκρίνια. Οι πρώην σύντροφοι δεν έχουν τώρα πια να μοιραστούν καμία εξουσία, αλλά καλούνται να αναλάβουν ευθύνες απέναντι στη διαχείριση της ήττας.

Η εσωστρέφεια και η αποσύνθεση των αναγκαστικών συμμαχιών, με φόντο την εξουσία που… έχασαν πια, φέρνει εκτός από την εσωτερική γκρίνια και τα διαλυτικά φαινόμενα που αναμένεται να κορυφωθούν και μετά τις εκλογές.

Αυτό θα είναι και το «τελευταίο» έργο της αξιοθρήνητης παράστασης «ο ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία», η οποία μετράει αντίστροφα μέχρι την έξοδό της.

Η κυβέρνηση σύρθηκε σε εκλογές και άρον – άρον σπεύδει λίγο πριν την αποχώρησή της να δώσει το στίγμα της και τα… ρέστα της στην προπαγάνδα, στην σκευωρία και φυσικά στο αγαπημένο της χόμπι, τα fake news.

Μέσα σε λίγες ώρες ο «στρατός» του ΣΥΡΙΖΑ από κάθε πόστο επιχείρησε να «χτυπήσει» ανοίγοντας πυρ προς κάθε κατεύθυνση και χωρίς διακρίσεις, όχι μόνο προς τους πολιτικούς του αντιπάλους, αλλά και προς όσους επιχείρησε να προσεταιριστεί όσο ήταν στην εξουσία και πίστευε ότι αυτό θα κρατήσει για πάντα.

Ο Νίκος Κοτζιάς καταγγέλλει με την ανάρτησή του αυτή μια πολιτική που ο  ίδιος ξέρει καλά και «από μέσα» καθώς υπήρξε μέλος της και αρχιτέκτονάς της. Πολιτική, δίχως όρια ψευδολογίας, ενοχοποίησης κάθε αντιπάλου, διχασμού της κοινωνίας.


kotziasTW