Μετά τις αντιδράσεις που υπήρξαν στην Ελλάδα από την Αντιπολίτευση σχετικά με τον όρο «Αιώνια Μακεδονία» σε κεντρική σελίδα επίσημης ιστοσελίδας των Σκοπίων, η γειτονική χώρα το άλλαξε προσθέτοντας τη λέξη «Βόρεια».

Υπενθυμίζεται πως πριν λίγους μήνες, και συγκεκριμένα το Μάρτιο του 2019 η γειτονική χώρα διαφήμιζε τους τουριστικούς προορισμούς της με τα moto «Macedonia your next destination» και «Macedonia Timeless».

Βλέποντας ότι οι αντιδράσεις της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ ήταν χλιαρές, συνέχισε να προκαλεί χρησιμοποιώντας μέσω επίσημης ιστοσελίδας των Σκοπίων τον όρο «Αιώνια Μακεδονία».

Όπως φαίνεται ωστόσο από την ιστοσελίδα macedonia-timeless.com οι γείτονες πρόσθεσαν μπροστά από το «Macedonia Timeless» που φαινόταν στην φωτογραφία της πρώτης σελίδας τη λέξη «North».

Υπενθυμίζεται πως η ΝΔ μόλις είχε αποκαλυφθεί ότι η γειτονική χώρα διαφημιζόταν ως «Μακεδονία» είχε εκδώσει ανακοίνωση τονίζοντας τα εξής: «Η προκλητική και θρασύτατη χρήση του όρου 'Μακεδονία' από επίσημη ιστοσελίδα των Σκοπίων και μάλιστα για την τουριστική προβολή της γειτονικής χώρας, δικαιώνει με τον χειρότερο τρόπο την πρόβλεψη της Νέας Δημοκρατίας. Ότι μετά την απαράδεκτη υποχώρηση της κυβέρνησης Τσίπρα να παραδώσει άνευ όρων στους γείτονες τη δήθεν 'μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα', ο όρος 'Βόρεια' απλά θα εκφυλιστεί και θα ξεχαστεί» .

Επίθεση προς τον Αλέξη Τσίπρα είχε εξαπολύσει και το ΚΙΝΑΛ.