Η Λαϊκή Ενότητα επίσημα δεν έχει κάνει πρόταση για συνεργασία με την Πλεύση Ελευθερίας, δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 η επικεφαλής του κόμματος Ζωή Κωνσταντοπούλου.

Τόνισε πως το κόμμα της έχει πει ότι δεν θα κάνει συνεργασία με το ΣΥΡΙΖΑ, με μνημονιακά κόμματα, με εξαγορασμένους και φασίστες ενώ
σημείωσε πως η ΛΑΕ είχε πει ότι θα αναζητήσει άλλες συνεργασίες.

Επίσης η Ζωή Κωνσταντοπούλου είπε ότι ο ελληνικός λαός έδωσε εντολή στην Πλεύση Ελευθερίας να παραμείνει πιστή στις θέσεις της. 

Ανέφερε ακόνα πως Λεωτσάκος και Στρατούλης πρότειναν με ανεπίσημο τρόπο να γίνει συγκόλληση της Πλεύσης Ελευθερίας με την Λαική Ενότητα ενώ είπε οτι Βαλαβάνη και Αλαβάνος έκαναν συζητήσεις για επαφές με το κόμμα του Γιάνη Βαρουφάκη.

Σημείωσε πως εάν κάποιος θέλει να στηρίξει τον αγώνα του κόμματος είναι ευπρόσδεκτος λέγοντας ότι δεν θα υποσχεθεί «να σου δώσω να μου δώσεις».

Σχολιάζοντας το σύνθημα «θέλεις τη Ζωή στη Βουλή», είπε πως απευθύνεται σε όσους δεν θέλουν την εικόνα της σημερινής Βουλής σημειώνοντας πως απευθύνεται σε εκείνους που ονειρεύονται τη Βουλή ζωντανή.

Η επικεφαλής της Πλεύσης Ελευθερίας τάχθηκε κατά της συμφωνίας ΕΕ – Τουρκίας για το μεταναστευτικό ενώ έκανε για διαφθορά στην αντιμετώπιση του θέματος.

Είπε πως στις κοινοβουλευτικές ενέργειες του κόμματος της είναι αίτημα για ενεργοποίηση της επιτροπής για τη διαγραφή του χρέους και ολοκλήρωση του λογιστικού ελέγχου για δημόσιες υπηρεσίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Επίσης αίτημα για δημοψήφισμα για την συμφωνία των Πρεσπών και δημιουργία επιτροπής για την ακύρωση της, η διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων, η κατάργηση της βουλευτικής ασυλίας.