Με την τακτική του εκφοβισμού επιχείρησε για άλλη μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας να αντιστρέψει την ψυχολογία των πολιτών επιδιώκοντας να περάσει το μήνυμα της… μετάνοιας κι ότι νοιάζεται να διορθώσει τα λάθη του, εκλιπαρώντας για μια δεύτερη ευκαιρία.

Εμφανίστηκε άμοιρος ευθυνών ωστόσο πολύ πρόθυμος να ζητήσει συγνώμη για τους διορισμούς ημετέρων και το όργιο των μετατάξεων. Μια προθυμία που δεν επέδειξε στην περίπτωση της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι και της πλημμύρας στη Μάνδρα που δεν τόλμησε κανένα στέλεχος της κυβέρνησής του να ξεστομίσει την λέξη συγνώμη.

«Χρωστάμε μια συγγνώμη στον ελληνικό λαό». Και πρόσθεσε: «Θέλω να είμαι καθαρός. Δεν πρόκειται για διορισμούς, αλλά για μια δυνατότητα καλύτερης θέσης για δημοσίους υπαλλήλους. Ήταν λάθος, δεν το γνώριζα. Έγινε διακομματικά, μετά από πρόταση Τραγάκη να μπει η βουλή στο νόμο της κινητικότητας. Θα ήθελα να προσφέρω μια «συγγνώμη» όχι στα μέλη και στο κόμμα αλλά στον ελληνικό λαό».

Ο Αλέξης Τσίπρας, ακόμη και ως απερχόμενος πρωθυπουργός, επιχείρησε με την συνέντευξή του στον ALPHA μέσω της καταστροφολογίας να τρομοκρατήσει το λαό μιλώντας για την κυβέρνηση της ΝΔ ,η οποία θα κόψει μισθούς, συντάξεις, δαπάνες, θα κάνει απολύσεις και ένα σωρό άλλα που ίσως μόνο ο Νοστράδαμος να είχε φανταστεί.

«Το σχέδιο μας δεν είναι υπό την αίρεση της τρόικας. Η ΝΔ θέλει μείωση των φόρων για τις επιχειρήσεις και τα στελέχη των επιχειρήσεων. 1,5 δις κοστίζει η μείωση των φόρων που έχει εξαγγείλει η ΝΔ που αφορούν τις μειώσεις στις δαπάνες για τους αδύναμους. Θα κόψει δαπάνες σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα» είπε ο Αλέξης Τσίπρας συνεχίζοντας την τακτική της κινδυνολογίας.

Οι καθεστωτικές αντιλήψεις με τις οποίες κυβέρνησε δεν έλειψαν ούτε και σ’αυτή την εμφάνισή του, επιχειρώντας να καλλιεργήσει ξανά προσδοκίες ηθικής ανάτασης.

«Δεν είχαμε εκτιμήσει τους πολιτικούς μας αντιπάλους, δεν περιμέναμε τέτοια διαφορά, πέσαμε έξω» ομολόγησε. «Πράγματι είχαμε την αίσθηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταφέρει να ανακάμψει, ιδίως αφότου βρεθήκαμε στη θέση να κυβερνάμε χωρίς να έχουμε τα χέρια δεμένα στην πλάτη» τόνισε ο πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών.

Επιτέθηκε εκ νέου στον Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας Γ. Στουρνάρα μιλώντας για «μπακαλίστικη λογική». Ταυτόχρονα εμφανίσθηκε να αναρωτιέται ποιος είναι ο Ρασπούτιν σημειώνοντας ότι κανένας από αυτούς που τον αναφέρουν δεν τον κατονομάζει.

Κανείς δεν βγαίνει να ονομάσει το πρόσωπο που αναφέρεται ως ο Ρασπούτιν στον χώρο της δικαιοσύνης είπε με αφορμή τις νέες καταγγελίες σοκ του Γ. Αγγελή ο πρωθυπουργός, που όμως δεν απάντησε σε ερώτηση αν ο ίδιος έχει ρωτήσει και αναζητήσει σχετικές απαντήσεις.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως η προσπάθεια του Αλ. Τσίπρα να αλλάξει την εικόνα σχετικά με την υπόθεση Novartis αφού μίλησε για ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα το οποίο είναι και παγκόσμιο αδειάζοντας τον Δ. Παπαγγελόπουλο που είχε δηλώσει πως είναι το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους. «Έκανε μια προσωπική κρίση» είπε απαντώντας σε σχετική ερώτηση.