«Αποστρατεύονται» τα παλιά εκπαιδευτικά αεροσκάφη τύπου T-41D της Πολεμικής Αεροπορίας, τα οποία αντικαταστάθηκαν από τα νέα αεροσκάφη TECNAM P-2002JF, σε μία λητή τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Αεροπορική Βάση Δεκέλειας στο Τατόι

Η παραλαβή των 12 νέων εκπαιδευτικών αεροσκαφών εντάσσεται στην υλοποίηση του προγράμματος αναβάθμισης της πτητικής εκπαίδευσης που πραγματοποιείται στη Σχολή Ικάρων για την αρχική επιλογή και την εισαγωγή των Ικάρων στις πτήσεις, αλλά και στον ευρύτερο σχεδιασμό των Ενόπλων Δυνάμεων για το σύνολο της αεροπορικής εκπαίδευσης.

Τα παλαιότερα εκπαιδευτικά αεροσκάφη που αποσύρονται χρησιμοποιήθηκαν από την Πολεμική Αεροπορία για περίπου πενήντα χρόνια, από το 1969.

Η τελετή πραγματοποιήθηκε παρουσία του υπουργού Εθνικής Άμυνας Ευάγγελου Αποστολάκη και παρέστησαν μεταξύ άλλων ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, πτέραρχος Χρήστος Χριστοδούλου,  ο αρχηγός ΓΕΝ, αντιναύαρχος Νικόλαος Τσούνης και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντιπτέραρχος (Ι) Γεώργιος Μπλιούμης.

Στο πλαίσιο της τελετής, πραγματοποιήθηκε πτήση τριών νεοαποκτηθέντων εκπαιδευτικών αεροσκαφών TECNAM P-2002JF, στα οποία επέβαιναν ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ και ο αρχηγός ΓΕΑ, αντίστοιχα.