Τίποτα δεν κατάλαβαν στον ΣΥΡΙΖΑ και το Μαξίμου από την εκλογική συντριβή του Μαΐου και του Ιουνίου, που τελικά ανάγκασε τον Αλέξη Τσίπρα στην απόφαση να οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές.

Παραμονές των Ευρωεκλογών και στον ΣΥΡΙΖΑ προσπαθούσαν να εμφανίσουν τη ΝΔ του Κυριάκου Μητσοτάκη ότι θέλει να κόψει την «13η σύνταξη» (που τελικά ήταν ένα πετσοκομμένο επίδομα) και να ιδιωτικοποιήσει «με μεθόδους Πινοτσέτ) το ασφαλιστικό σύστημα. 

Προσπαθούσαν επίσης να εμφανίσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη ως οπαδό των απολύσεων στο Δημόσιο και υπέρμαχο της 7ήμερης εργασίας. 

Στο κενό έπεσαν όλα: Η ΝΔ, όπως φάνηκε από τα ευρήματα του exit poll, κέρδισε κατά κράτους τους ψηφοφόρους που δήλωναν ιδιωτικοί υπάλληλοι, μεταξύ των εργαζομένων στο Δημόσιο, των αναποφάσιστων, των νέων, αλλά και των συνταξιούχων.

Και συνεχίζουν απτόητοι στον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνηση με όχημα την προπαγάνδα της ΕΡΤ και την διαβόητη εκπομπή της Κατερίνας Ακριβοπούλου

Οργιάζουν δε και τα fake news στο Διαδίκτυο. Μια χελώνα καρέτα-καρέτα «δέθηκε για να την δουν ο Κυριάκος και η Μαρέβα», προκειμένου το κοινό να αντιληφθεί ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, δεν είναι απλά οπαδός του 7ημέρου, αλλά και βασανιστής ζώων!

Φυσικά, ακόμα και ο Λιμενάρχης Καστελορίζου διέψευσε ότι η χελώνα δέθηκε. Αλλά και η εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ:

Σε άλλο βίντεο, ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνομιλούσε με επιχειρηματίες στην Κω. Εκεί εμφανίζεται κάποια στιγμή ένας από τους συμμετέχοντες, πιθανώς επιχειρηματίας στον τουρισμό, να λέει για την 7ημερη εργασία και τους ελέγχους που υφίστανται οι επιχειρήσεις.

Αν και ουδείς γνωρίζει τι ακριβώς εννοούσε ο επιχειρηματίας, αν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν του απαντά προσωπικά, η δήλωση αργότερα του προέδρου της ΝΔ, ότι «θα σαρώσει σαν οδοστρωτήρας τα εμπόδια που κρατούν δέσμια την επιχειρηματικότητα», ήταν αρκετή για το Μαξίμου για να κατηγορήσει τον κ. Μητσοτάκη οτι «θέλει να ισοπεδώσει τα εργασιακά δικαιώματα».