Στους στόχους του ΚΙΝΑΛ για τις εκλογές, αλλά και στο σχέδιο του κόμματος στον δρόμο προς τις κάλπες αναφέρθηκε μέσα από την εκπομπή One Talk ο γραμματέας της κεντρικής επιτροπής του Κινήματος Αλλαγής, Μάνος Χριστοδουλάκης.

Ο κ. Χριστοδουλάκης, έθεσε ως στόχους «να ανασυγκροτήσουμε τον κεντροαριστερό χώρο» καθώς και «τη δημιουργία προοδευτικής ατζέντας διακυβέρνησης». Ερωτηθείς για το αν ο ΣΥΡΙΖΑ εκφράζει την αριστερά απάντησε πως «το μείγμα πολιτικής που εφαρμόστηκε τα τελευταία χρόνια στη χώρα δεν έχει καμία σχέση με την αριστερά» και συμπλήρωσε ότι «η σημερινή αριστερά έχει Κουντουρά και Κόκκαλη, όπου είναι μια χαρά άνθρωποι, όμως δεν είναι αριστεροί». Υπογράμμισε, δε, ότι δεν έχει σχέση με την αριστερά ο τρόπος του Πολάκη, της «απαξίωσης και της αλαζονείας».

Κληθείς να απαντήσει γιατί παρά την πολύ μεγάλη πτώση του ΣΥΡΙΖΑ στις ευρωεκλογές το ΚΙΝΑΛ δεν κατάφερε να κερδίσει μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων αυτών, απέδωσε το αποτέλεσμα στην πόλωση η οποία «δεν επέτρεψε να αυξήσουμε το ποσοστό μας». «Η πόλωση έφερε κόσμο που ήθελε να φύγει ο ΣΥΡΙΖΑ να ψηφίσει ΝΔ και κόσμο που φοβόταν μην έρθει ο Μητσοτάκης να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό για εμάς είχε μια αύξηση, αλλά όχι την αναμενόμενη» εξήγησε. Όσον αφορά την επόμενη μέρα, υπογράμμισε ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως συμπληρωματικό», καθώς και ότι «δεν αντιλαμβανόμαστε τον ρόλο μας ως συμπληρωματικό».

Τόνισε, δε, πως «είμαστε ο μόνος πολιτικός χώρος που έβαλε το συμφέρον της χώρας πάνω από το κομματικό», ωστόσο συμπλήρωσε πως «ποια εντολή μας δώσει ο λαός, αυτή θα υπηρετήσουμε».

Σχολιάζοντας τη φυγή του Ευάγγελου Βενιζέλου, έκανε λόγο για δική του επιλογή, ενώ συμπλήρωσε πως το κλίμα στη βάση του κόμματος είναι άκρως θετικό κάνοντας λόγο για «συστράτευση εν όψει της δύσκολης μάχης που έρχεται». Τέλος για την υπόθεση Novartis μίλησε για «σκευωρία, σπίλωση πολιτικών προσώπων και σκόνη που μένει στον αέρα». «Περιμένουμε να πούνε ότι ‘’δεν βρήκαμε τίποτα’’» ολοκλήρωσε.