«Τακτική Βαρουφάκη» ακολουθεί ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος προσβάλλοντας όποιον αμφισβητεί τις προβλέψεις πάνω στις οποίες η κυβέρνηση έχει οικοδομήσει το αφήγημα των προεκλογικών της παροχών.

Μετά τα βέλη που εξαπέλυσε κατά του επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ, για τον οποίο έλεγε την περασμένη εβδομάδα έλεγε πως αν τον είχε φοιτητή «θα τον έκοβε» και πως οι δηλώσεις του τον στεναχωρούν ως πανεπιστημιακό, κατηγόρησε χθες και τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν Βλάντις Ντομπρόβσκις ότι «παίζει πολιτικά παιχνίδια», επειδή στις 5 Ιουνίου επικαλέστηκε την Έκθεση Αξιολόγησης των θεσμών για να πει ότι ο απειλείται ο στόχος για πρωτογενές πλεόνασμα 3,5% το 2019 για τη χώρα μας.

Μιλώντας στο Kontra Channel και στην ερώτηση «βάζετε το χέρι στη φωτιά;» ότι θα επιτευχθεί το 3,5% φέτος, απάντησε εμφατικά: «Ναι, απολύτως! Θα επιτευχθεί, όπως έγινε και τα προηγούμενα τρία χρόνια».

Και σχετικά με τις δηλώσεις Ντομπρόβσκις για τις παροχές στο Ζάππειο και την κατάργηση του αφορολογήτου, ο κ. Τσακαλώτος κατηγόρησε τον κ. Ντομπρόφσκις ότι «είναι στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα (ΕΛΚ) και είχαμε ευρωεκλογές. Είναι στην ίδια πολιτική οικογένεια με τον κ. Μητσοτάκη και πιστεύει στη λιτότητα».

Ερωτηθείς εάν φοβάται τι θα αντιμετωπίσει στο προσεχές Eurogroup στο Λουξεμβούργο, ο υπουργός είπε ότι «μιλάτε σε έναν άνθρωπο που έχει περάσει τα μύρια όσα! Είχαμε απέναντι τον Σόιμπλε και τον Ντάισελμπλουμ. Θα φοβηθώ τώρα που έχουμε πετύχει τόσα και μας στηρίζουν οι Σοσιαλδημοκράτες;»